- 
Arabic
 - 
ar
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Search
Close this search box.

menu

Search
Close this search box.

Blog

Blog

Waar staat je bak: Vrijwilliger Reina vertelt

Inzamelpunt in de spotlight: Reina

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Reina geïnterviewd. Lees snel verder om Reina beter te leren kennen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Reina van der Heul, ik heb twee kinderen en 3 kleindochters. Ik ben inmiddels met pensioen. Het liefst ben ik bezig met naald en draad, lapjes, wol enz. En het moet ook nog nuttig zijn wat ik maak.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Eigenlijk zocht ik samen met mijn dochter een afzetgebied voor onze gemaakte babykleding. De kleindochters zijn inmiddels te groot voor eigengemaakte kleding en de liefde voor het vervaardigen bestaat nog steeds. Ook vinden wij het belangrijk iets te kunnen betekenen voor onze medemens.  Dus via internet Stichting Babyspullen gevonden.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

Toen wij een aantal jaren geleden een bezoek brachten aan de Stichting, nog in het oude pand van Citybox, om te kijken of de mooie internetsite ook klopte met de werkelijkheid, waren wij zeer verrast. Alles was zo efficiënt en er was zoveel enthousiasme. Waren we al niet enthousiast via intersite over de Stichting, dan waren we het nu zeker. Vandaar ook direct maar inzamelpunt geworden en een rode kliko meegenomen naar de Krimpenerwaard.

 

Waar staat je bak?

De rode kliko staat bij ons op de oprit, waar iedereen die er langs komt hem kan zien.

 

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

Ik sorteer niet veel, ik maak liever nieuwe dekentjes, lakentjes, jasjes enz., maar op een keer werden er 3 zakken met nieuwe, nog in de verpakking zittende flesjes aangeleverd.

 

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

We kijken elke dag in de bak of er iets in zit. Gemiddeld hebben we 25 à 30 zakken in de twee maanden. Die brengen we naar opslagpunt Gouda. En vandaar worden ze opgehaald door de transportvrijwilligers.

 

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

Wij laten mensen eerst contact met ons opnemen, zo kunnen wij eventuele vragen beantwoorden en tegelijk de Stichting promoten. Dit zijn hele leuke contacten. En het is zo nodig, kijk maar naar de aanvragen die binnenkomen en de pakketten die er elk jaar weer uitgaan.

 

Wil je na het lezen van het interview met Reina net als zij inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vaste-werkzaamheden/ Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/help-mee/

Spread the love!

Altijd up-to-date blijven?

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!