- 
Arabic
 - 
ar
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Zoek
Sluit dit zoekvak.

menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog

Blog

Mama Dehlayla vertelt

Dehlayla (21) is moeder van Milou (2,5). In 2020 kwam ze erachter dat ze zwanger was. Ze was toen 18. “Ik woonde nog bij mijn ouders en vond het erg spannend om ze te vertellen dat ik zwanger was. Ik was bang dat ze heel boos zouden worden, maar ze reageerden juist bezorgd.” Ondanks dat ze bij haar ouders mocht blijven wonen, wilde ze graag alles zelf doen voor haar kindje. Ze besloot uit huis te gaan. “Achteraf was dat misschien een fout. Ik had de hulp zo goed kunnen gebruiken, maar ik wist toen gewoon niet wat er op me af kwam.” 

“Als je 18 bent en uit huis gaat kun je natuurlijk niet zomaar even een woning huren of kopen, dus kwam ik in een ambulant begeleid wonen traject terecht. Dit houdt in dat je onder begeleiding woont, maar wel je eigen plekje hebt. De eerste periode woonde ik alleen en vanaf januari 2021 kwam mijn toenmalige vriend bij me wonen. Ik kwam ook bij de voedselbank. Daar zeiden ze dat er via kledingbank Maxima een babyspullenpakket voor mij kon worden aangevraagd.” 

“Ik wist niet zo goed wat ik van dat babystartpakket kon verwachten, behalve dat er waarschijnlijk wat kleertjes in zouden zitten. Ik had niet al die leuke verzorgingsspulletjes en leuke extraatjes verwacht. Dat vond ik wel heel erg leuk. De hoeveelheid en hoe leuk en mooi alles was, was echt een verrassing. Het voelde voor mij echt als een geweldige verrassing die ik mocht uitpakken. Bij alles wat ik uitpakte kreeg ik echt een WOW-gevoel!” 

Op de vraag wat haar favoriete product uit het babystartpakket was, geeft Dehlayla aan dat ze niet zou kunnen kiezen. “Er zat zoveel in. Ik heb niet één favoriet. De extraatjes vond ik het allerleukst, omdat ik die niet verwachtte, maar het belangrijkste waren de kleertjes. Die zaten er zoveel in dat je de eerste tijd met je kindje vooruit kan. Dat zorgde voor veel rust en opluchting. Na dat pakket wist ik echt: het is nu goed zo, ik heb alles.” 

“Het enige wat ik in het pakket miste was wat meer informatie over bijv. de stichting zelf: wat deze precies inhoudt en over hoe je precies een tweede pakket kunt aanvragen. Maar misschien zit dat er inmiddels wel al in: ik heb mijn pakket in 2020 ontvangen.  

Het babystartpakket heeft Dehlayla een eind op weg geholpen in de voorbereiding op de komst van haar kleintje. “Ik kon mijn babyuitzet compleet maken met wat ik zelf toen her en der al had gekregen en had verzameld. Bepaalde dingen miste ik nog, zoals kleertjes en bijvoorbeeld een badcape. Daar had ik op een gegeven moment wel stress van. Ik was 18 en leefde van studiefinanciering op dat moment. Financieel was het lastig om alles bij elkaar te krijgen. Babykleertjes zijn best duur! Toen ik het babystartpakket uitpakte en daarin een badcape vond, moest ik huilen. Door het pakket kon ik weer andere belangrijke dingen kopen voor mijn baby, zoals luiers. Het voelde als een opluchting.”   

Dehlayla wil ouders die in een lastige situatie zitten graag een hart onder de riem steken:  

“ meld je aan: schaam je niet en durf om hulp te vragen. Met hulp kom je echt veel verder dan maar bij de pakken neer te gaan zitten. Ik ken die schaamte ook. Dat is echt een drempel waar je overheen moet stappen. Zelf ben ik ook over die drempel gestapt. Dat kon ik toen ik moeder werd, want ik deed het voor mijn kindje. Het draaide even niet om mij, of om wat andere mensen van mij zouden vinden.  

Ik hoop echt dat door mijn ervaring te delen meer moeders de stap durven te zetten om hulp te vragen!” 

“Heel erg bedankt voor het pakket Stichting Babyspullen! Ik ben er nog steeds super dankbaar voor.” 

Inmiddels woont Dehlayla op zichzelf samen met de kleine Milou met haar nieuwe vriend. Het gaat erg goed met hen! 

Spread the love!

Altijd up-to-date blijven?

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!