- 
Arabic
 - 
ar
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Spanish
 - 
es
Search
Close this search box.

menu

Search
Close this search box.

Blog

Blog

Waar staat je bak: Vrijwilliger Marjet During vertelt

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen ruim 250 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Marjet geïnterviewd. Lees snel verder om Marjet beter te leren kennen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Marjet, 36 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van bijna acht jaar en een zoon van vier jaar. We wonen in Zwolle. Drie dagen per week werk ik met veel plezier als leerkrachtondersteuner op een basisschool in de buurt. De andere dagen vullen zich ook altijd snel.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Al jaren geleden kwam ik de naam ergens tegen. Ik kan me niet eens meer herinneren waar. Het bleef een doel waar ik blij van werd en waar ik graag spullen aan doneerde.

 

Waarom ben je inzamelpunt geworden?
Een jaar geleden merkte ik dat ik tijd en energie over had. Gelukkig was er in Zwolle nog wel vraag naar een inzamelpunt. Zo kan ik mijn vrije tijd nuttig besteden. Ik help graag andere mensen en vindt het fijn om praktisch bezig te zijn. Dat kan mooi als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen!

 

Waar staat je bak?
Bij de voordeur, waar hij vanaf de weg best wel opvalt. Natuurlijk heeft niemand anders een rode container; en af en toe zie ik mensen wel even nieuwsgierig staan kijken waar de container van is.

 

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?
Ik word altijd erg blij van (box-)pakjes met allerlei leuke printjes. Die zijn er in zoveel verschillende soorten en maten; prachtig!

 

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?
Iedere keer als we via de voordeur naar binnen gaan, controleren we de container. De laatste tijd is hij erg vaak vol. Ook komen er veel mensen op afspraak langs. Vooral de weekenden gebruiken mensen om hun spullen weg te brengen. Dan staat onze gang zó weer vol! Ik probeer alle zakken uit te zoeken en dan de spullen voorgesorteerd naar het verzameldepot in Zwolle te brengen. Als de auto helemaal vol is, rij ik daarheen. Meestal doe ik dit zelf; al wil mijn man dit ook wel doen. Onze kinderen helpen vaak om alle tassen naar de auto te brengen.

 

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten
worden?

Het geeft erg veel voldoening om jonge gezinnen die het financieel zwaar hebben te kunnen helpen. Ik heb écht het gevoel goed bezig te zijn! Je kunt je eigen tijd indelen en als je spullen gaat uitzoeken, kan dit ook heel goed samen met iemand. Zo kun je bijkletsen én sorteren tegelijk. Wat ik verder heel mooi vind aan dit werk, is dat onze kinderen van jongs af aan weten, wat het is om vrijwilligerswerk te doen. En ook dat er armoede is. Af en toe helpen ze een handje mee; knoopjes dichtdoen en vooral steeds laten zien wat ze nu weer gevonden hebben. Ze vinden die kleine kleertjes vaak heel schattig!

 

Wil je na het lezen van het interview met Marjet net als zij inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vaste-werkzaamheden/ Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/help-mee/

Spread the love!

Altijd up-to-date blijven?

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!