- 
Arabic
 - 
ar
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Zoek
Sluit dit zoekvak.

menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog

Blog

Mama Nienke vertelt

Nienke, mama van Yuna (4 maanden) 

Moeder worden terwijl je er alleen voor staat, met weinig financiële middelen, in een vochtige kelderwoning. Nienke weet er alles van. Begin dit jaar werd zij mama van haar prachtige dochter Yuna, maar haar situatie is allesbehalve rooskleurig.  

‘’Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, heb ik overwogen om de baby weg te laten halen. Ik stond er alleen voor en mijn appartement was veel te vochtig voor een kleine baby. Uiteindelijk kon ik het niet over mijn hart verkrijgen en heb ik Yuna gehouden. Gelukkig konden we bij mijn moeder terecht, zodat we in elk geval een schone plek hebben voor Yuna om te wonen. Maar het is natuurlijk allesbehalve ideaal.’’ 

De GGD
In haar situatie kan Nienke alle hulp gebruiken die er is. Ze klopte aan bij de GGD, die haar ondersteunt tot Yuna 2,5 jaar is. De GGD vroeg ook het babystartpakket van Stichting Babyspullen voor haar aan. Het was een groot geschenk. ‘’De tranen rolden over mijn wangen toen ik het pakket uitpakte. Het was zo compleet: vol met spullen die nog op mijn lijstje stonden maar waarvan ik niet wist hoe ik ze ooit zou moeten kopen. Ik was er zo ontzettend blij mee. Ik heb bijna ieder item gefotografeerd omdat ik er zo blij mee was.’’ 

Vraag om hulp
Gelukkig stapte Nienke de drempel over om om hulp te vragen. Dat is ook haar belangrijkste advies aan andere aanstaande moeders die het moeilijk hebben. ‘’Vraag om hulp, want dat is er. Je hoeft het niet alleen te doen. Schaam je niet, want dat is niet nodig.’’ 

 

 

Spread the love!

Altijd up-to-date blijven?

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!