skip to Main Content

Ben je in blijde verwachting, maar heb je het financieel zwaar? Weet je niet hoe je de uitzet voor jouw kindje bij elkaar kunt verzamelen en heb je als (aanstaande) ouder(s) weinig of geen steun van je familie en/of uit je vriendenkring? Wij helpen je om jouw kindje een goede start te geven!

pregnant woman's belly with fingers heart symbol
close-up portrait of a beautiful sleeping baby on white

Wat doet Stichting Babyspullen?

Stichting Babyspullen helpt (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Wij weten wat een kindje kost en weten ook dat het soms door omstandigheden niet lukt om alle benodigde spulletjes bij elkaar te krijgen. Omdat wij vinden dat ieder kindje een goede start verdient, geven we via indicatie van hulpverleningsinstanties babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Wat zit er in een babystartpakket?

We bieden twee pakketten aan:

pakket 1 (maat 50/56 – 62/68)
pakket 2 (maat 74/80 – 86/92)

Beide pakketten zijn te verkrijgen in een jongens en meisjes variant. De samenstelling bestaat onder andere uit kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en beddengoed.

Na toekenning krijg je het eerste pakket al tijdens je zwangerschap. Dit eerste pakket is voor de eerste maanden. Het tweede pakket ontvang je later en kun je gebruiken totdat je kindje ongeveer 2 jaar oud is. Zo heb je in ieder geval de basisproducten in huis om je kindje de eerste periode te verzorgen.

Via deze link vind je een overzicht van de inhoud van de twee pakketten. Let op: we doen ons uiterste best om een vaste inhoud te bieden, maar we zijn afhankelijk van donaties. Het kan daarom voorkomen dat niet alle producten in het pakket aanwezig zijn.

Hoe vraag je een babystartpakket aan?

Je kunt een babystartpakket niet rechtstreeks bij ons aanvragen. De aanvraag van een pakket kan alleen worden gedaan bij een zwangerschap vanaf 20 weken door een samenwerkende hulpverlenende instantie, verloskundige of kraamzorgorganisatie. Zij vullen een verwijsbrief in en sturen deze op naar Stichting Babyspullen.

Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de pakketten terechtkomen bij de mensen die het écht nodig hebben. We werken samen met verschillende hulpverlenende instanties zoals de Voedselbank, de Kledingbank en maatschappelijk werk.

Heb je een babystartpakket nodig? Vraag dan aan een hulpverlenende instantie of ze een pakket voor je willen aanvragen.

stichting babyspullen logo

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met een hulpverlenende instantie bij jou in de buurt of stuur ons een e-mail via ons contactformulier.

Back To Top