skip to Main Content

Wat doet Stichting Babyspullen?

Stichting Babyspullen helpt (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Het gaat om ouders die op of onder de armoedegrens leven. Wij weten wat een kindje kost en weten ook dat het soms door omstandigheden niet lukt om alle benodigde spulletjes bij elkaar te krijgen. Omdat wij vinden dat ieder kindje een goede start verdient, geven we, via indicatie van hulpverleningsinstanties, babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.  De ouders ontvangen het pakket al tijdens de zwangerschap om stress en zorgen over de babyuitzet zoveel mogelijk te beperken.

Stichting Babyspullen maakt van nieuwe en gebruikte babyspullen babystartpakketten. Deze pakketten verstrekt de stichting gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. De stichting heeft hiermee tot doel kinderen die in armoede worden geboren een goede start in het leven te geven.

De stichting heeft geen inkomenseisen opgesteld voor het ontvangen van een babystartpakket. Stichting Babyspullen rekent op de integriteit van de hulpverleningsinstanties. Zij beoordelen, als verlengstuk van de organisatie, of (aanstaande) ouders op of onder de armoedegrens leven en of deze ouders niet beschikken over een netwerk waar ze op kunnen terugvallen.

Soorten babystartpakketten:

Het babystartpakket is er voor zowel jongens als meisjes.

  • Babystartpakket– deze kun je als ouder helaas niet zelf aanvragen
    • de aanvraag gaat via een hulpverlener. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de pakketten terechtkomen bij de mensen die het écht nodig hebben. We werken samen met verschillende hulpverlenende instanties zoals de Voedselbank, de Kledingbank en maatschappelijk werk.
    • babystartpakket kun je aanvragen tussen week 20 en 30 van de zwangerschap – va een hulpverlener.
    • babystartpakket bevat babyspullen in maat 50-56 t/m 62-68 voor de eerste paar maanden.

Klik hieronder voor aanvraag van het pakket & meer informatie

LET OP: MET INGANG VAN 1 JULI ZIJN DE VOORWAARDEN OM EEN BABYSTARTPAKKET AAN TE VRAGEN GEWIJZIGD!

(Aanstaande) ouder(s)

Met het babystartpakket kun je je kindje een goede start geven, ondanks je eigen financiële situatie.

Hulpverleningsorganisaties

Geef (aanstaande) ouders een extra steuntje in de rug met een babystartpakket. Aangesloten en geïnteresseerde hulpverleningsorganisaties vinden hier alle benodigde informatie.

 

adult-baby-bed-225744
pexels-photo-459976
pexels-photo-356192
Back To Top