skip to Main Content

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 250 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Sandra en Caroline geïnterviewd. Lees snel verder om Sandra en Caroline beter te leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Wij zijn Sandra en Caroline. We kennen elkaar via het kinderdagverblijf waar Sandra werkt en Carolines kinderen naar toegingen. Sandra heeft vier kinderen en Caroline drie.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Sandra is ruim drie jaar geleden vrijwilliger geworden nadat ze heel veel spullen van haar tweeling overhad. Ruim een jaar geleden is Caroline daar bij gekomen.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?
Sandra: Na mijn tweeling had ik zoveel babyspullen. Veel kleertjes waren nog mooi, ik vond het zonde om het zomaar allemaal weg te doen. Toen ben ik op internet gaan zoeken naar een goed doel en kwam bij Stichting Babyspullen uit. Alleen stond er geen bak in de buurt. Zo kwam het idee om dan maar zelf een inzamelpunt te worden.
Caroline: Ik doneerde al langere tijd bij Sandra in de bak. Toen ze zou gaan verhuizen had ze geen plek meer voor de bak. Dit kwam op een dag toevallig ter sprake toen Caroline de kinderen van het kinderdagverblijf ophaalde. “Omdat wij een hele grote voortuin hebben, heb ik aangeboden om de bak dan bij ons in de tuin te zetten.” Sandra bleef het officiële aanspreekpunt en brengt de zakken vol spullen naar het depot. Caroline heeft de bak in de voortuin en slaat alles tijdelijk op in de garage. Tot nu toe werkt dit prima!

Waar staat je bak?
In de voortuin vlak naast de oprit dat men met de auto naast de bak kan komen. Soms staan er meerdere auto’s op de oprit die iets komen brengen en ontstaan er hele gezellige kletspraatjes tussen mensen.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?
Caroline: mijn kat. Geen idee hoe die er nou in terecht was gekomen want de deksel zat dicht.
Sandra: een tasje met nieuwe kleertjes met een lief kaartje erbij.

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?
Op sommige dagen moet ik de bak 4 á 5 keer per dag legen. Zeker op zaterdag loopt de bak heel snel vol. Maar we legen standaard minstens twee keer per week. Als de garage vol is laden we de auto van Sandra helemaal vol en zij brengt alles naar het depot. Dit is eens in de 6 a 8 weken nodig

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?
Het is heel erg leuk om te doen. Het is een kleine moeite voor een heel goed doel. Het kost niet veel tijd maar levert wel een hele hoop positiviteit op. De verrassingen in de bak, de kletspraatjes met mensen die iets komen brengen en de lol die wij hebben als er wéér een auto vol is, zijn alleen al de moeite waard.

Wil je na het lezen van het interview met {naam} net als hun inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/
!let op: we hebben op dit moment geen mogelijkheid om nieuwe inzamelpunten te verwelkomen!
Wel zijn er ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top