skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Sabine de Waard geïnterviewd. Lees snel verder om haar beter te leren kennen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Sabine de Waard, 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Rosalie (9), Jonah (7) en Julian (4). We wonen in Nootdorp aan de grens met Ypenburg/Den Haag. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Duitsland. Mijn man en ik hebben elkaar op vakantie in Griekenland ontmoet. Na 4 jaar afstandsrelatie ben ik 12 jaar geleden hier in Nederland komen wonen. Toen ik zwanger raakte van onze dochter koos ik er bewust voor om mijn baan op te zeggen en fulltime thuis te blijven. Met het mama-zijn, betrokkenheid met school en vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen zijn mijn dagen rijk gevuld.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Toen mijn jongste zoon uit de babykleren was gegroeid probeerde ik eerst via Social Media en Marktplaats spullen te verkopen maar niemand had er interesse in. Ik had de indruk dat mensen het of alleen gratis wilden hebben of geen interesse hadden omdat ze liever nieuwe spullen wilden hebben. Toen ging ik op zoek naar een goed doel waar ik de babyspullen kon doneren. Op die manier kwam ik in aanraking met Stichting Babyspullen.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

 Nadat onze jongste zoon 2 dagen per week naar de peuterspeelzaal ging kreeg ik de behoefte om iets te gaan doen wat niet met “family management” te maken had. Het was voor mij wel belangrijk dat ik niet gebonden was aan tijden, dat ik de mate aan inzet zelf kon bepalen en dat ik het werk leuk zou vinden. Toentertijd volgde ik Stichting Babyspullen al een tijdje op Facebook en was altijd enthousiast over hun verhalen. Ik zag op de website dat er in heel Den Haag geen inzamellocatie was en helaas nog steeds niet is. Daarom stuurde ik een mail om verdere informatie te krijgen. Ik was snel overgehaald.

Waar staat je bak?

 De bak staat bij ons huis naast de garage en is dus goed zichtbaar voor iedereen. Inmiddels kon ik in Nootdorp bij kinderdagverblijf SKS alles Kids een extra inzamellocatie regelen. Deze bak wordt door mij geleegd. Ik woon in een Vinex gebied (Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp) waar heel veel gezinnen wonen en er dus veel potentieel voor donaties is.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

 Er zijn zo veel leuke dingen die ik in de bak tegen ben gekomen. Al die mooie kleren, soms helemaal nieuw met prijskaartje eraan; mensen die over hun donatie hebben nagedacht en er een briefje bij voegen met lieve woorden voor de vrijwilligers of zelfgemaakte babyspullen van creatieve mensen die iets voor de Stichting willen betekenen.

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

Soms is de bak tot 4 keer vol in het weekend. Er komen zeker genoeg donaties binnen. Verder probeer ik ook iedere maand bij een kinderdagverblijf een inzamelactie te organiseren. KDV´s staan hier erg open voor en zijn enthousiast over wat Stichting Babyspullen doet. Dit levert vaak heel veel extra donaties op. In 4 weken verzamel ik inmiddels zo veel spullen dat de chauffeur sinds kort direct bij me langskomt om alles op te halen. Daarom ben ik ook druk op zoek naar een opslaglocatie in mijn buurt omdat het thuis snel erg “rommelig” wordt met al die donaties. Als dit gelukt is kan ik actiever de Stichting promoten en hopelijk in een straal van 10 km en vooral in Den Haag meer inzamelpunten vinden.

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

Omdat Stichting Babyspullen een prachtige Stichting is die zich inzet voor mensen die het minder goed hebben dan de meesten van ons. Inzamelpunt zijn is zo makkelijk. Op een gegeven moment vinden mensen jou vanzelf. Met een beetje inzet kan je veel bereiken.

Wil je na het lezen van het interview met Sabine de Waard net als haar inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

Back To Top