skip to Main Content
Martina Priekaar

Waar staat je bak? : Martina Koggel-Priekaar

 

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Martina Koggel-Priekaar geïnterviewd. Lees snel verder om Martina beter te leren kennen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Martina, 36 jaar oud en woonachtig in Utrecht met mijn man en twee meisjes (4 en 1 jaar oud). In het dagelijks leven werk ik als kandidaat-notaris in Amsterdam en hou ik me bezig met alle facetten van het ondernemingsrecht. Van de oprichting van een BV of Stichting, tot het herstructureren van een grote multinational.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Nadat de oudste uit een aantal kleertjes was gegroeid (of kleertjes niet had aangehad omdat wij die persoonlijk niet zo mooi vonden) ben ik online gaan zoeken naar een goede bestemming. Zo ben ik bij de stichting terecht gekomen en heb ik dus spulletjes gedoneerd.

 

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

Ondanks dat Utrecht een grote stad is was er toen ik spullen wilde doneren maar 1 inzamelpunt en die zat voor mij ook nog eens heel erg onhandig aan de andere kant van de A2… Ik leverde mn spullen dus in Amsterdam in, in de buurt van mn werk omdat dat makkelijker was. Toen dacht ik, dat moet toch beter kunnen, dus ben ik zelf inzamelpunt geworden. Omdat ze ook een regio coördinator in Utrecht zochten ben ik dat er gelijk bij gaan doen :)

 

Waar staat je bak?

De bak staat bij ons op de oprit en die is toevallig tegenover een basisschool. Hij is daardoor heel goed zichtbaar voor alle ouder.

 

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

Ik vind echt verschillende spullen (van wipstoeltjes, en nieuwe kleertjes tot borstkolven), maar het leukste zijn wel de mensen die echt aan de deur komen om een doos met nieuwe verzorgingsproducten te brengen. Gewoon omdat ze bedacht hebben dat ze die maand iets goeds willen doen voor een ander.

 

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

Onze bak is gemiddeld eigenlijk elke 4 dagen vol…. Gelukkig hebben we een ruime garage en goed contact met het opslagpunt in Houten, maar eigenlijk is het onhoudbaar op deze manier. Het voelt soms een beetje of ik in mn eentje al een opslagpunt ben. Daar gaan we voor de toekomst dus ook naar kijken, ook omdat de aanvoer in Houten in sommige periode’s zo groot is dat ze het daar ook bijna niet aan kan.

 

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

Het is een super goed doel en alleen al de dankbaarheid van de mensen die hun spullen komen brengen in de wetenschap dat er goeds mee gebeurd is een geluksmomentje. Moet je nagaan hoe de mensen die de pakketten ontvangen zich voelen! En in Utrecht kunnen we zeker nog een inzamelpunt gebruiken, dus heb je ruimte voor een bak, doe het dan vooral!

 

 

Wil je na het lezen van het interview met Martina net als haar inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top