skip to Main Content
stichting babyspullen inzamelbak

Waar staat je bak? : Malou Rouwhof-Beld

 

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Malou Rouwhof-Beld geïnterviewd. Lees snel verder om Malou beter te leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Malou, getrouwd met Bart en moeder van Nomi (4 jaar) Lenn, (2,5 jaar) en Elena (3 maanden). We wonen in Goor, in Twente. Na de geboorte van mijn oudste werk ik niet meer buitenshuis, maar ik werk nu vanuit huis als blogger.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik wilde onze oude babykleertjes en andere babyspulletjes graag doneren aan een goed doel, maar ik wist niet waar ik ze naartoe kon brengen. Na een zoektocht op internet kwam ik Stichting Babyspullen tegen en ik dacht, daar gaan onze oude spulletjes naartoe!

 

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

Toen ik op zoek ging naar een inzamelpunt, kwam ik erachter dat het dichtstbijzijnde punt een half uur rijden was. Ik dacht, ik ben vast niet de enige hier in de buurt die babyspullen overheeft. Daarom besloot ik om zelf een inzamelpunt te worden!

Waar staat je bak?

Aan de Spreeuwenstraat 41 in Goor.

 

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

Ik vind het super dat mensen spulletjes doneren die nog helemaal nieuw zijn. Natuurlijk zijn we ook heel blij met tweedehands spulletjes, maar het is natuurlijk wel erg leuk om ook nieuwe spulletjes in de startpakketten te kunnen doen. Zelfgemaakte spulletjes vind ik ook altijd heel erg leuk!

 

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

Het is heel verschillend. Toen de bak er net stond, ontvingen we nog niet zo heel veel donaties. Maar ik merk dat ons inzamelpunt steeds bekender wordt en hij is nu regelmatig vol. Toen laatst in een groot deel van onze wijk de zolders van de huurhuizen werden geïsoleerd, ging het opeens ontzettend hard. Ik kon goed merken dat veel mensen nog babyspulletjes op zolder hadden liggen!

 

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zegt genoeg toch? In sommige gebieden zijn nog weinig inzamelpunten en hoe meer inzamelpunten we hebben, hoe meer donaties we ontvangen. En dan kunnen we weer meer gezinnen helpen!

 

Wil je na het lezen van het interview met Malou net als haar inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top