skip to Main Content

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen ruim 250 inzamelpunten waar donateurs
hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen
met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij
(aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de
stichting betekenen, hebben we Ineke geïnterviewd. Lees snel verder om Ineke beter te
leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Mijn naam is Ineke de Boer-Melker, 64 jaar, en al 45 jaar getrouwd met Sjaak. Twee zoons, twee lieve schoondochters en drie kleinzoons van 14, 12 en 8 jaar. Sinds 1 mei gestopt met werken. Dat mis ik nog wel, moet nog mijn draai vinden.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Via Marjolijn, de oprichster. Zij is een ex-collega en ex-dorpsgenote.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?
Omdat ik het belangrijk vind dat alle kinderen een goede start hebben. En de ingeleverde spullen zijn nog zo mooi, dus hergebruik.

Waar staat je bak?
Op de hoek van onze tuin.
Wij hebben geen poort of hek, dus ik ben in het begin wel bang geweest dat de baldadige jeugd ermee vandoor zou gaan. (Wij wonen vlakbij twee kroegen ;-) ) Maar nee, iedereen laat hem keurig staan. Alleen als we langer weg gaan, zet ik hem in de schuur.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?
Een compleet autostoeltje. Hij paste niet helemaal, dus de deksel van de bak stond open. Deze worden niet ingezameld door Stichting Babyspullen. Ik heb het aan een buurvrouw gegeven, die oma wordt, en het niet breed heeft.
En een grapjas heeft er een keer een tas met lege petflessen in gedumpt.

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?
Vooral als ik sommige berichten van jullie op facebook zet, stroomt de bak weer vol. Ik kijk er elke dag in, vanwege regen of andere calamiteiten. Ik mag ook regelmatig shoppen bij kledingbank Egmond, helemaal gratis!
We brengen alles zelf naar Heerhugowaard. Meestal sorteer ik het zelf al voor, maar nu is het zo veel, dat ik daar niet aan toe kom. Mijn logeerkamer staat nu vol, dus ik kom er aan!

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?
Moeten is er natuurlijk niet bij. maar je hebt er wel veel voldoening van en helpt er andere mee.

Wil je na het lezen van het interview met Ineke net als haar inzamelpunt voor Stichting
Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/

!let op: we hebben op dit moment geen mogelijkheid om nieuwe inzamelpunten te verwelkomen!
Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op
https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top