skip to Main Content
Esther van Santen

Inzamelpunt in de spotlight: Meerlo e.o.

 Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Esther van Santen geïnterviewd. Lees snel verder om Esther beter te leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Esther van Santen (41 jaar), een Brabantse, die enkele jaren geleden is verhuisd naar Noord-Limburg. Ik heb 2 dochters van 4 en 1,5 jaar en ik werk in de commerciële sector.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Nadat de jongste uit de kleertjes begon te groeien, ging ik op zoek naar een goede bestemming voor deze kleren. Via internet kwam ik bij Stichting Babyspullen uit.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

In deze omgeving was Stichting Babyspullen nog niet erg bekend. Met 4 inzamelpunten probeer ik daar verandering in te brengen.

Waar staat je bak?

Ik heb 4 bakken staan; In mijn woonplaats Meerlo bij het sportcomplex, bij een supermarkt in Tienray, een lunchroom in Horst en een dierenwinkel in Wanssum.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

Veel nieuwe kleding waar het kaartje nog aanzit.

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

Het wisselt erg hoe snel een bak vol zit. Ik maak de bakken zelf leeg. Ze staan op plaatsen waar ik zelf wekelijks kom om boodschappen te doen of te sporten of ik kan er makkelijk vanuit het werk langs rijden. Ik heb een opslag geregeld in Meerlo, zodat ik niet alles thuis hoeft op te slaan. Ik sorteer alles wel vanuit huis. In de garage staan bananendozen met alle categorieën, en zodra een doos vol is, maak ik er een gelabelde zak van en kan deze naar de (externe) opslag.

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

Het geeft een goed gevoel iets voor anderen te kunnen doen. Het fijne van dit vrijwilligerswerk vind ik dat je zelf je tijd kan indelen.

Wil je na het lezen van het interview met Esther net als haar inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/help-als-vrijwilliger/. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

  

 

Back To Top