skip to Main Content


Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen ruim 250 inzamelpunten waar donateurs
hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn.
Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten
kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten
voor de stichting betekenen, hebben we Alice Maatman geïnterviewd. Lees snel verder om
Alice beter te leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben dus Alice. Ik woon in de prachtige Hanzestad Deventer. Ik wordt binnenkort 67 jaar en ben met pensioen. Ik maak graag grote buitenlandse reizen maar dat kan nu helaas niet. Verder ben ik groot fan van mijn e-bike. En hou ik van lezen, liefst thrillers.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Via een andere stichting die professionals aan stichtingen koppelt voor een klus. In mijn geval een marketingactiviteit. Het initiatief van de stichting om aanstaande ouders in Nederland te helpen vond en vind ik een heel mooi doel. Ook de manier waarop het tot stand is gekomen en hoe het nog steeds groeit spreekt mij erg aan.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?
Dat leek mij logisch toen ik de Stichting Babyspullen eenmaal kende en er in Deventer géén inzamelpunt was.

Waar staat je bak?
Ik heb géén bak. In eerste instantie niet omdat ik deze niet vanuit (destijds) Alkmaar naar Deventer kon vervoeren. Ik maak afspraken met de mensen die willen doneren en zij brengen het bij mij thuis. Vaak vele zakken en dozen tegelijk. Ik vind dit handiger. En ik merk dat mensen het waarderen als je ze bedankt en een praatje met ze maakt. Sommigen komen elk half jaar weer iets brengen waar hun eigen baby uitgegroeid is.
Ook krijg ik veel babykleding van verschillende instanties, zoals de kledingbank en de Ruilwinkel in Deventer en dat haal ik daar dan zelf op. Ook reageer ik op facebook als daar babykleding te koop wordt aangeboden. Ik vraag dan of de Stichting Babyspullen het mag hebben als ze het niet kunnen verkopen. Heel vaak komen ze het dan brengen.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?
Het leukste weet ik niet maar er zijn er paar dames in Deventer die haken en breien voor de Stichting en als zij dan de spullen komen brengen vind ik dat ontzettend lief.

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?
Ik sla alles op in de garage en ca. 2 keer per maand breng ik een auto vol naar het depot van Stoor in Apeldoorn.

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?
Ik zou zeggen waarom niet. Het is een kleine moeite en je doet er andere mensen een groot plezier mee. Het enige wat ik als bezwaar zie is dat je zelf naar de depots moet om de spullen weg te brengen. Maar het is het zeker waard.

Wil je na het lezen van het interview met Alice net als haar inzamelpunt voor Stichting
Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/
!let op: we hebben op dit moment geen mogelijkheid om nieuwe inzamelpunten te verwelkomen!
Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons
kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top