Waar Staat Je Bak: Adri Van Riel,Velserbroek

Inzamelpunt in de spotlight: Adri van Riel, Velserbroek

Door heel Nederland heeft Stichting Babyspullen inmiddels 170 inzamelpunten waar donateurs hun babyspullen kunnen inleveren. Het is een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van de enthousiaste, betrokken vrijwilligers achter deze inzamelpunten kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van wat onze inzamelpunten voor de stichting betekenen, hebben we Adri van Riel geïnterviewd. Lees snel verder om Adri beter te leren kennen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik zal me even voorstellen ik ben Adri van Riel, 58 jaar jong, ik heb 2 volwassen kinderen en ben oma van 2 kleinzoons van 7 en 10 jaar waar ik regelmatig op pas.

Tevens ben ik 30 uur werkzaam als administratief medewerkster bij een beschermd wonen huis in Velserbroek. Sinds september 2018 ben ik gestart als inzamelpunt voor de stichting in Velserbroek.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk om mijn vrijetijd nuttig te besteden. Mijn dochter vertelde dat er bij de kinderopvang Hazeltje in Haarlem waar ze werkt een inzamelcontainer staat van StichtingBabyspullen. Ik ben op de website gaan kijken en het doel van de stichting sprak mij zeer aan.

Waarom ben je inzamelpunt geworden?

Na de 1e afspraak in Heerhugowaard wist ik niet wat ik zag, zoveel dozen, stellingen, vouwtafels, vrijwilligers, volle zakken. Ik was me er niet van bewust dat er in Nederland zoveel armoede was en ik hoop op deze manier als vrijwilligster mijn steentje bij te dragen om de pakketten te vullen voor de baby’s van de aanstaande ouders.

Waar staat je bak?

Mijn inzamel bak staat voor de deur en is duidelijk zichtbaar door de rode kleur.

Wat is het leukste wat je in je bak hebt gevonden?

Alles wat in de bak zit vind ik leuk en alleen al het feit dat een andere ouder erover nadenkt en de babykleding en knuffels afstaat voor een ander vind ik al prachtig

Hoe snel is je bak vol en hoe regel je het met transport?

Bijna elke dag zit er wel iets in de bak, soms is hij zo vol dat het er bovenop ligt. Ik heb contacten gelegd met een kringloopwinkel waar ik spullen mag komen halen. Ik ben actief op Facebook bij diverse prikborden en ik heb met een artikel over Stichting Babyspullen in de plaatselijke week krantjes gestaan.

De 1e zaterdag van de maand, ga ik met een goed gevulde auto de gesorteerde Babyspullen naar Heerhugowaard brengen en help mee met sorteren, vouwen e.d.

Op dit moment red ik het niet met 1x in de maand spullen weg te brengen, dus ik maak gebruik van de actieweken en neem dan een dagje vrij voor een extra ritje naar het sorteercentrum in Heerhugowaard.

Waarom zouden anderen volgens jou ook inzamelpunt moeten worden?

Het is prachtig om op deze manier anderen ouders die minder te besteden hebben te helpen met de goedgevulde pakketten met mooie Babyspullen.

Wil je na het lezen van het interview met Adri van Riel net als haar inzamelpunt voor Stichting Babyspullen worden? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/