skip to Main Content

Al wekenlang leven we in een bijzondere situatie. Het coronavirus trekt over de wereld en richt veel ellende aan. Gelukkig zijn er, te midden van deze crisis, ook lichtpuntjes. In dit nieuwsbericht laten we vrijwilligers van Stichting Babyspullen aan het woord die zich, ook tijdens deze crisis, inzetten voor hun medemens. Lees hier het verhaal van Marlou. Zij zet zich als fysiotherapeute in voor coronapatiënten in het ziekenhuis.

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Marlou Staal-Herrema, 35 jaar oud en moeder van twee dochters van 3 en 6 jaar oud. Ik werk als fysiotherapeute in een ziekenhuis. Naast mijn werk doe ik aan ballet en sinds kort zet ik mij in als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen.”

Vrijwilligers Stichting Babyspullen actief tijdens coronacrisis

Wat doe je normaal gesproken voor Stichting Babyspullen?

“Ik werk nog maar kort voor Stichting Babyspullen. Eén avond per week pak ik, in de loods in Heerhugowaard, babystartpakketten in. Ik was net aan het inwerken toen de crisis uitbrak. Mijn werk voor Stichting Babyspullen ligt nu even stil, maar ik hoop dat ik snel weer aan de slag kan!”

In het ziekenhuis behandel je onder andere coronapatiënten met fysiotherapie. Kun je daar iets meer over vertellen?

Vrijwilligers Stichting Babyspullen actief tijdens coronacrisis

“Ik werk voornamelijk op de afdelingen Intensive Care en Chirurgie. Vooral op de intensive care afdeling liggen op dit moment veel coronapatiënten. Zij liggen hier vaak meerdere weken. Als je zo lang stil in bed ligt verlies je enorm veel spierkracht. Het kost maanden tot soms wel een jaar om weer op krachten te komen. Voor het herstel is het daarom belangrijk dat mensen, zodra zij een beetje opknappen, weer gaan bewegen. Ik help de mensen daarbij. Bijvoorbeeld door de armen en benen te strekken en te buigen. Maar ook, als mensen wat aansterken, door te oefenen met zitten op de rand van het bed, met lopen naar een stoel, even staan… Als mensen van de beademing afgaan doe ik ook ademhalingsoefeningen met ze. Dan leer ik hen bijvoorbeeld hoe zij goed diep kunnen ademhalen of slijm ophoesten. Het is heel fijn om zo iets voor de patiënten te kunnen betekenen.”

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen in Nederland?

“Laten we de saamhorigheid die er nu is ook na de crisis vasthouden. Iedereen is nu extra lief voor elkaar. Mensen denken aan elkaar, doen boodschappen voor elkaar, kopen bloemen. Laten we ook straks, als alles weer normaal is, blijven omzien naar elkaar.”

Meer positieve verhalen lezen?

Lees hier het verhaal van Marit. Zij stelde zelf een babystartpakket samen voor een aanstaande moeder.

Back To Top