skip to Main Content

Al wekenlang leven we in een bijzondere situatie. Het coronavirus trekt over de wereld en richt veel ellende aan. Gelukkig zijn er, te midden van deze crisis, ook lichtpuntjes. In dit nieuwsbericht laten we vrijwilligers van Stichting Babyspullen aan het woord die zich, ook tijdens deze crisis, inzetten voor hun medemens. Lees hier het verhaal van Marit. Zij stelde zelf een babystartpakket samen voor een aanstaande moeder.

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Marit Prins, 34 jaar oud en moeder van twee kinderen. Een zoontje van drie jaar en een dochtertje van 8 maanden oud. In mijn dagelijks leven werk ik als directie-assistente en officemanager bij een OV-bedrijf. Daarnaast maak ik zelf baby- en peuterkleertjes. Bijvoorbeeld boxpakjes, broekjes, shirtjes, jurkjes… Variërend van maat 38 voor premature kindjes tot maat 98 voor peuters. Ik maak die kleertjes op bestelling en verkoop ze via mijn webshop: www.prinsenpootjes.nl. Daarnaast sta ik weleens op marktjes. Naast mijn werk en hobby zit ik in het bestuur van de bewonersvereniging in mijn wijk en doe ik vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen en de kerk.”

Stichting Babyspullen - Vrijwilligers - coronacrisis

Wat doe je normaal gesproken voor Stichting Babyspullen?

“Met restjes stof die ik overhoud maak ik kleertjes voor Stichting Babyspullen. Daarnaast heb ik een inzamelpunt in mijn buurt. Ik woon in een nieuwbouwwijk in een dorp. Daar wonen veel jonge gezinnen en is dus ook een groot aanbod van babyspullen. De inzamelbak is nu even weg in verband met de crisis, maar normaal gesproken zit die elke week vol!”

Nu Stichting Babyspullen even wat minder hard draait door de crisis, maakte jij zelf een babystartpakket voor een aanstaande moeder. Hoe kwam je op dat idee?

“In ons dorp is een weggeefhoek. Daar kwam ik in contact met een meisje dat spulletjes bij elkaar zocht voor een zwangere vriendin. Haar vriendin is jong, alleenstaand en ongepland zwanger. Het meisje is bij mij langs geweest en samen hebben we stofjes uitgezocht. We weten al dat het een jongetje wordt, dus hebben we mooie stoere stofjes uitgekozen. Ik heb zelf de kleertjes gemaakt. Daarnaast had ik van mijn eigen kinderen nog wat slaapzakjes en speelgoed over. Dat alles heb ik, samen met een cadeaubon voor mijn webshop, in een babypakketje gestopt voor de aanstaande moeder. Je moet het toch met elkaar doen. Baby’s worden, ook in crisistijd, gewoon geboren. En een stabiele basis gun je toch ieder kind?”

Stichting Babyspullen - Vrijwilligers - coronacrisis

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen in Nederland?

“Laten we trots zijn op elkaar! In deze tijden van crisis ontstaan er zoveel mooie initiatieven. Mensen denken aan elkaar en helpen elkaar op allerlei manieren. Dat is zo mooi om te zien.”

Meer positieve verhalen lezen?

Lees hier het verhaal van Marlou. Zij zet zich als fysiotherapeute in voor coronapatiënten in het ziekenhuis.

Back To Top