skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben we Martijn Joosten en Moniek Schippers geïnterviewd. Lees snel verder om meer over hun betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kunnen jullie kort vertellen wie jullie zijn en wat jullie doen?

Wij zijn Martijn Joosten (sociaal cultureel werker) en Moniek Schippers (directeur Stichting Kinderopvang Oudenbosch). We zijn 10 jaar getrouwd en hebben beide een eigen bedrijf in grafische vormgeving en sieraden. 

Hoe zijn jullie bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Enkele jaren geleden werd er iemand gezocht voor grafische vormgeving, onder andere voor het ontwerpen van posters, folders, spandoeken, etc. Mijn nichtje Ingrid zat al langer bij Stichting Babyspullen en had mij voorgesteld om het te doen gezien mijn grafische achtergrond. Onze familie is sowieso behoorlijk vertegenwoordigd bleek later, want naast Ingrid bleek ook haar vader (Jos) vrijwilliger te zijn, is mijn vrouw Moniek ook betrokken geraakt en sleepte ik mijn vader weer mee voor het vervoeren van de babyspullen naar de opslag in Oosterhout.

Waarom besloten jullie om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

In eerste instantie had ik er nog nooit van gehoord, maar doordat Ingrid zo enthousiast was ging ik me er verder in verdiepen. Mijn vrouw en ik zijn werkzaam voor een kinderdagverblijf in Oudenbosch, dus de doelgroep sprak ons ook zeker aan. Nu is voor ons de afstand natuurlijk best een belemmering, maar voor onze werkzaamheden hoeven we ook niet in Noord-Holland te zijn en houden we contact vanuit Brabant.

Hoe zetten jullie je voor Stichting Babyspullen in?

We zijn begonnen met de grafische vormgeving van posters, folders, etc. Ook kon ik de stichting helpen met goede adressen voor onder andere de containerstickers. Redelijk snel hebben we toen ook besloten om inzamelingpunt te worden bij het kinderdagverblijf en verzorgen we het transport van die goederen naar Oosterhout. Ingrid en mijn vrouw hadden daarnaast weer contact met elkaar met betrekking tot sieraden en zo was het idee  geboren om een goededoelenarmband voor de stichting te maken. Moniek ontwikkelt en produceert deze armbanden.  

Wat vinden jullie zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Vrijwilligerswerk moet je vooral doen omdat je het leuk vind om te doen. Voor ons sluit het naadloos aan bij ons werk en we kunnen het daardoor ook goed combineren. Ook omdat het werk niet het hele jaar door is op vaste momenten, maar vooral als er een vraag ontstaat bij de stichting, blijft het voor ons spannend om te doen. En wat natuurlijk voor ons ook heel leuk is, is het extra contact met Ingrid en Jos ?

Waarom zouden anderen de stichting volgens jullie ook moeten helpen? 

Omdat het mooi is om je in te zetten voor baby’s die (zoals de slogan van de stichting al zegt) ook een kans verdienen. Als je ziet wat babyspullen kosten in de winkel en wat moet worden aangeschaft voor een relatief korte tijd, dan is het toch mooi dat er een stichting bestaat die deze spullen kan verzamelen zodat het kan worden hergebruikt door (toekomstige) ouders die zich deze kosten niet kunnen permitteren door welke reden dan ook.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen willen jullie de volgende keer in de spotlight zetten?

Dat is een hele moeilijke vraag omdat wij door de afstand weinig contact hebben met andere vrijwilligers, maar wij zouden graag de chauffeurs in de spotlight willen zetten die het hele jaar door het hele land afrijden om die mooie rode bakken te legen. (Helaas is het niet mogelijk om alle chauffeurs tegelijkertijd in de spotlight te zetten. Daarom hebben we ervoor gekozen om er één iemand uit te pikken. Dat is Menno Vlaardingerbroek geworden.)

Wil je na het lezen van het interview met Martijn en Moniek net als hun als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top