skip to Main Content
Zerlina Winkel

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Zerlina Winkel geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Zerlina Winkel, ik woon samen met mijn man in Broek op Langedijk. Ik heb een eigen bedrijf waarbij ik tot voor kort online babykamer decoratie verkocht. Nu verkoop ik naaipatronen online. Ik hou van reizen, mijn hobby’s zijn koken, naaien en fotografie.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Toen we van Amsterdam naar Broek op Langedijk verhuisden 1,5 jaar geleden was dat best een omschakeling. Ik besloot om vrijwilligerswerk in de buurt te gaan zoeken, om de buurt en de mensen beter te leren kennen. Toen ik op google “vrijwilligerswerk broek op langedijk” intypte kwam ik al vrij snel bij Stichting Babyspullen uit.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Zelf was ik niet op de hoogte dat er in Nederland nog zoveel kindjes in armoede geboren worden. Als een baby’tje geboren wordt zou dat vooral blijheid en liefde moeten geven. Geen stress, angst of frustratie. Elk kindje verdient een goede start.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Een ochtend in de week ben ik in de loods te vinden, als sorteermedewerkster. Daarnaast zit ik in het marketing- en communicatie team, waar we bedenken hoe we via social media meer naamsbekendheid kunnen krijgen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Je weet dat je ouders en hun baby echt helpt. Toen ik het babystartpakket zag, en wat er allemaal in zit, viel ik bijna van mijn stoel! Er zit zoveel in wat ouders goed kunnen gebruiken voor hun kleintje. De bedank berichtjes van ouders die het pakket hebben ontvangen zijn ook hartverwarmend.
Daarnaast vind ik het team echt fantastisch. Er hangt een positieve sfeer, je voelt je welkom en gewaardeerd, dat werkt echt inspirerend.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Je draagt echt positief bij aan de maatschappij. Al help je maar een paar uurtjes in de week of doe je een donatie van €3.- per maand, alle hulp is welkom. Want elk kindje verdient een warme, veilige start!

Wil je na het lezen van het interview met Zerlina Winkel net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/  om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top