skip to Main Content
sjabloon Virgina Keizer

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Virginia Keizer geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Virginia Keizer, ben 39 jaar en woon met mijn vriend Robbert en onze zoon Mason in Amstelveen. Ik werk voor mezelf als freelance tender manager, ongeveer 4 dagen in de week. Daarnaast ben ik ook nog bezig met een nieuw platform voor jonge ouders en kinderen.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Na de geboorte van onze zoon was ik op zoek naar een plek waar ik alle gebruikte spullen naar toe kon brengen. Ook hadden wij veel spullen dubbel. Dit kon iemand anders heel goed gebruiken, dacht ik. Via Google kwam ik al heel snel uit bij Stichting Babyspullen. Na wat donaties en een inzamelactie te hebben organiseert onder vriendinnen, heb ik besloten om vrijwilliger te worden.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Omdat armoede in Nederland nog echt een probleem is en bestaat. Vaak overkomt het (aanstaande) ouders door omstandigheden waar je niet altijd invloed op hebt, zoals een scheiding of verlies van een baan. Kinderen zijn hier meteen de dupe van. Onze zoon heeft het geluk dat hij in een stabiele omgeving terecht is gekomen, maar er zijn veel kindjes die al vanaf dag 1 een slechte start hebben. Stichting Babyspullen probeert met de babystartpakketten (aanstaande) ouders een beetje te ontzorgen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ben de regio coördinator voor Amstelland en tijdelijk ook voor Amsterdam, waar we op dit moment een nieuwe regio coördinator voor zoeken. Daarnaast doe ik ad hoc dingen voor Marjolijn (Directeur) wanneer ze ergens hulp kan gebruiken.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Als regio coördinator ondersteun je met de operationele dingen in de regio, maar ben je ook een beetje aan het pionieren: nieuwe inzamelpunten zoeken, donateurs en sponsoren, samenwerkingen met organisaties en naamsbekendheid vergroten. Ik doe nieuwe ervaringen op wat ik niet uit mijn freelance werk kan halen. Daarnaast geeft het een goed gevoel dat ik andere kan helpen die hulp nodig hebben. Dit is mijn manier van teruggeven.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Het is heel leuk werk wat vaak naar eigen inzicht ingevuld kan worden. Goede ideeën zijn altijd welkom! Of je nu vrijwilliger bent of donateur, door jouw inzet kan je echt het verschil maken en zo meer baby’s een goede start geven.

 

Wil je na het lezen van het interview met Virginia Keizer net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top