skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Sasha Boting geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Sasha Boting, 37 jaar, en ik werk op maandag- en donderdagochtend bij Stichting Babyspullen. Op maandagochtend sorteer ik de uitgezochte babykleertjes op maat, vouw ze en leg deze op stapels in de juiste kratten. Op donderdagochtend ben ik aan het grof sorteren, wat inhoud dat alle binnengekomen zakken worden opengemaakt en wordt bekeken wat we kunnen gebruiken. Deze spullen worden dan weer op soort in verschillende kratten gedaan.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Na 5 jaar ander vrijwilligerswerk te hebben gedaan, was ik toe aan iets anders en ben ik gaan zoeken op internet wat er aan vrijwilligersvacatures waren in Heerhugowaard. Ik kwam stichting babyspullen tegen, die ik ook al regelmatig voorbij zag komen op Facebook, en zag dat ze er mensen zochten om kleertjes te sorteren. Ik ben mij gaan inlezen wat deze stichting precies deed en vond het zo’n mooi initiatief, en de werkzaamheden waren voor mij ook heel goed te doen, dat ik meteen een mailtje heb gestuurd.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

7 jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad en sindsdien kan ik geen betaald werk meer doen. Vanaf die tijd doe ik vrijwilligerswerk. Ik wilde natuurlijk niet thuis blijven zitten en ook gaan kijken wat ik nog wel aankon wat betreft werk. Ook vind ik het belangrijk om je in te zetten voor een mooi initiatief zoals deze stichting.

En het contact en de gezelligheid van collega’s vind ik ook erg belangrijk. Eerst heb ik 5 jaar ergens anders vrijwilligerswerk gedaan en toen wilde ik graag wat anders en kwam ik bij stichting Babyspullen terecht. Het werk is voor mij goed te doen niet te zwaar en je hoeft niet te veel na te denken. Daarnaast is het een fijn idee dat ik voor een goed doel als deze mijn steentje kan bijdragen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Door zoveel mogelijk te doen wat in mijn vermogen ligt om te helpen met verschillende werkzaamheden.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werk is heel divers. Voor ieder is er wel iets wat hij of zij kan doen. Kleertjes vouwen en op maat sorteren, binnengekomen spullen sorteren en uitzoeken, de babydozen vullen. En er heerst een gezellige sfeer.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Vaak hebben mensen veel babyspullen over die nog heel erg mooi of nieuw zijn. En wat is er dan mooier voor je spulletjes om terecht te komen bij een goed doel en weer kunnen worden gebruikt door andere baby’s die het heel erg hard nodig hebben. Want helaas zijn er nog veel te veel mensen in ons land die weinig tot niks hebben om de benodigde spullen voor hun baby te kopen.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Nel Lettenmeijer

Wil je na het lezen van het interview met Sasha net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top