Vrijwilliger In De Spotlight: Sandra Keppel

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Sandra Keppel geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Sandra Keppel en moeder van een bijna 11-jarige zoon. Door omstandigheden ben ik tijdelijk thuis voor mijn zoon. Ik heb heel lang als allround medewerkster bij een webshop in baby en kinderkleding gewerkt.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Mijn schoonzus Miranda werkte al een tijdje voor Stichting Babyspullen en via haar ben ik op het hoofdkantoor in Heerhugowaard terecht gekomen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de stichting gehoord maar toen ik mijn schoonzus erover hoorde raakte ik direct enthousiast. Doordat ik jarenlang bij een webshop in kinderkleding werkte, had ik en mede daardoor mijn zoon, nooit een gebrek aan babykleertjes. Maar ik besefte me door stichting babyspullen dat het ook heel anders kan zijn voor een heleboel moeders en dat er gewoonweg geen middelen zijn om babykleding etc. aan te schaffen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik zit op het hoofdkantoor in Heerhugowaard bij het mailteam, ik behandel de binnengekomen aanvragen voor een babystartpakket welke per post of mail binnenkomen. Tevens beantwoord ik de telefoon en de vragen die binnenkomen via onze website.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Je maakt er zoveel aanstaande ouders blij mee! Je weet dat deze ouders nu een goede start kunnen maken met hun baby. Ze ontvangen dan ook echt een super bruikbaar pakket met babykleding, maar waar ook een kruik, beddengoed, luiers etc. inzitten. We ontvangen regelmatig leuke, lieve maar vooral dankbare reacties als aanstaande ouders het pakket ontvangen, daar doe je het voor.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoe goed de meeste van ons het eigenlijk hebben, dat deed ik zelf ook niet. Maar door stichting babyspullen zie en hoor ik soms schrijnende gevallen en dan denk ik wel eens: Kom op mensen, kijk om je heen en help een ander waar mogelijk, doneer je babykleding, wordt vrijwilliger of geef een donatie zodat we de mensen kunnen helpen die het niet zo goed hebben.

Wil je na het lezen van het interview met Sandra Keppel net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/