skip to Main Content
Sandra Duin

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Sandra Duin geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

 Ik ben Sandra Duin en werk al 32 jaar als kraamverzorgster bij de Kraamvogel.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Via een teamuitje van het werk kwam ik met stichting babyspullen in aanraking. En was geraakt door hoeveel  spullen erin gebracht werden en zo gezinnen blij worden gemaakt die weinig tot niets zelf te besteden hebben. Als kraamverzorgster maak ik dit regelmatig mee.

 

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

 

Ik was al een tijdje aan het nadenken om iets van vrijwilligers werk te doen maar was er nog niet over uit wat…… En zo viel het kwartje bij mij.  Het is een mooie combinatie met mijn werk. En als je ziet hoe blij de gezinnen zijn met een pakket met alles erin wat nodig is om de eerste maanden door te komen. Daar doe ik het voor.

 

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Wekelijks ben ik er 1 dagdeel. Ook in gezinnen waar ik kraam vertel ik erover. Mochten ze spullen t.z.t. over hebben of ze deze dan willen doneren.

 

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het is er heel gezellig en je leert andere mensen kennen. Het geeft mij een goed gevoel om iets voor de medemens te doen. En bij de koffie is er altijd iets lekkers.

 

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Het is voor een heel goed doel en je krijg er veel voldoening voor terug.

 

Wil je na het lezen van het interview met Sandra Duin net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top