skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Sally Dalmeijer geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Sally Dalmeijer en woon in Petten met mijn man, die nu met pensioen is.  Wij hebben 1 zoon en 2 dochters en 4 kleinkinderen, waar wij van genieten!  Ik ben Amerikaanse van oorsprong maar woon al heel lang in Nederland. Ik heb een tijd lang bij Christie’s veilinghuis in Amsterdam een eigen koffiecorner gehad met mijn eigen Amerikaanse baksels, maar nu bak ik op bestelling thuis en dat bevalt me prima.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik heb eigenlijk van Stichting Babyspullen gehoord via mijn dochter, die maatschappelijk werkster is, toen ik naar vrijwilligerswerk zocht.  Ik heb een mailtje gestuurd en kon beginnen, en dat is alweer ongeveer 5 jaar geleden.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik had ook wat vrijwilligerswerk gedaan met oudere mensen, maar dat vond ik niet zo leuk meer, en Stichting Babyspullen was heel iets anders en daar had ik wel zin in!

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ga elke maandagochtend helpen en doe alles wat nodig is!  Ik haal ook een auto vol kleding op bij een winkel in Alkmaar als dat nodig is en ik vind het ook leuk om met sociale dingen te helpen, zoals een bbq organiseren, enz.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Wij hebben gewoon zo’n leuke groep mensen op de maandag en dat maakt het dubbel plezierig om heen te gaan.  En niet vergeten dat we het doen voor mensen die het hard nodig hebben en dankbaar zijn om een mooi pakket te ontvangen!  Ik ben ontzettend blij om hier bij te horen!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Ik denk dat het heel goed is voor iedereen om iets vrijwilligs te doen, dus als je wat tijd en energie over hebt is er altijd werk te doen bij Stichting Babyspullen!
Het is jammer dat veel van mijn familie en vrienden verder weg wonen, wat niet handig is om naar Heerhugowaard te komen, maar ik vertel iedereen over het werk die wij doen!

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Sasha Boting

Wil je na het lezen van het interview met Sally net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top