skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 300 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij
(aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Sabine Leidelmeijer- Smolders geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar
betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Sabine, getrouwd, moeder van een zoontje van bijna 4 en 2 kindjes van mijn man van 9 en 7. Ik kom uit Tilburg en werk 32 uur als Applicatie specialist. Daarnaast ben ik inzamelpunt in Tilburg Reeshof.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Toen mijn zoontje uit zijn kleertjes gegroeid was en ik het zonde vond om deze ‘zomaar’ weg te doen ben ik op zoek gegaan naar stichtingen waaraan ik kon doneren. Ik kwam terecht bij Stichting Babyspullen en ben ze een tijdje gaan volgen op social media. Het duurde niet lang voor ik helemaal enthousiast werd van wat de stichting doet.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?
Toen ik Stichting Babyspullen had ontdekt kwam ik erachter dat er eigenlijk geen inzamelpunt voor het doneren van spullen in de buurt was. Hierdoor besloot ik dat ik dit zelf wilde gaan doen. Ondertussen hebben we 4 inzamelpunten in de gemeente Tilburg.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Het inzamelen, sorteren en naar de opslag brengen van gedoneerde spullen. Maar ook heb ik een facebookpagina aangemaakt voor de inzamelpunten in regio Tilburg, https://www.facebook.com/inzamelpuntentilburgstgbabyspullen, op deze pagina vindt je onze
promoties, ludieke acties en bijzondere inzamelingen. Ook heb ik contacten met andere instanties in Tilburg die de stichting graag helpen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
Het gevoel een steentje bij te dragen voor een ander. Maar ook het openmaken van de gedoneerde zakken waarbij het soms echt een feestje is om te zien wat er geschonken is. Ik kan daar echt blij van worden.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?
Babyspullen die je zelf niet meer gebruikt omdat je kindje eruit is gegroeid kunnen een wereld van verschil maken voor een ander. Vooral omdat we het in Nederland ook heel hard kunnen gebruiken en het hierdoor niet ver van je eigen bed is geeft het een voldoening een helpende hand te kunnen bieden.

Wil je na het lezen van het interview met Sabine Leidelmeijer- Smolders net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top