skip to Main Content
Vrijwilliger In De Spotlight: Romano De Pauli

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Romano geïnterviewd. Lees snel verder om meer over zijn betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Romano M De Pauli. Ik ben 46 jaar en ik werk als vrijwilliger bij de stichting.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ik heb via de website vrijwilligerscentrale Alkmaar (VCRA) gesolliciteerd bij de stichting.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik heb om meerdere redenen besloten om bij de stichting te gaan werken. Ten eerste omdat ik dit werk lichamelijk aankan. Ten tweede omdat het om babyspullen gaat, en ik vind dat wel iets voor mij. Het was een mooie opvolging van mijn vorige vrijwilligersfunctie, nadat ik daar mijn huidige vriendin had ontmoet. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik zet mij voornamelijk in bij de loods in Heerhugowaard, waar ik als vrijwilliger vooral de meisjeskleding sorteer. Ik zorg er ook voor dat de loods op orde en aan de kant is. Dit doe ik onder andere door te stofzuigen, oud karton klein te maken, een Fifo-systeem te hanteren, en zo nu en dan met de bus nieuw gedoneerde spullen op te halen. Eigenlijk ben ik een manusje van alles.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

De meisjeskleding voor baby’s is zo schattig!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Moeten is dwang, daarom zou liever zeggen mogen of kunnen helpen. Je helpt aanstaande moeders aan een mooi babystartpakket.

Wil je na het lezen van het interview met Paul net als hem als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top