skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Rina Knol geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Rina Knol uit Sint Pancras. Lang geleden ben ik tijdens mijn opleiding geswitcht van onderwijs naar tuinaanleg. Daarna deed ik lay-outwerk bij een groot internationaal bedrijf. Ik ben getrouwd, heb twee dochters, twee schoonzoons en een kleinzoon van bijna drie jaar

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Stichting Babyspullen kwam bij mij in beeld via de vrijwilligerscentrale in Alkmaar.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

De keuze had iets logisch, omdat ik altijd al graag met textiel bezig ben.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Mijn werk hier kies ik meestal in sorteren en vouwen. Als ‘huiswerk’ doe ik vaak kleine reparaties aan kleding of een vlekkenwas.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

We werken met een wisselende groep, met heel diverse mensen. Het voelt als een gezellige familie en er worden allerlei verhalen en nuttige tips gedeeld.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

We kunnen in de nog steeds groeiende organisatie altijd helpende handen en hoofden gebruiken.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Hierna zou ik Ada willen vragen voor een interview.

Wil je na het lezen van het interview met Rina net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top