skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Regina Harms geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Regina Harms, 37 jaar oud en ik woon in Haren (Groningen). Ik woon samen en ben moeder van twee kinderen: een dochter van 8 jaar oud met niet aangeboren hersenletsel waardoor ze een lichamelijke en verstandelijke beperking heeft, en een zoon van 5 jaar oud. Ik werk al meer als 10 jaar parttime in de (ouderen)zorg, maar desondanks kan ik nog tijd vinden om mij in te zetten voor de stichting.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Twee jaar geleden zag ik in mijn inbox reclame van VSM kind voorbijkomen. Hierin stond een stukje geschreven over Stichting Babyspullen. Dit trok mijn aandacht omdat ik toen ook nog veel babyspullen had liggen en dit wel kwijt wilde. Ik vond het gelijk een goed doel en wilde hier wel mijn babyspullen aan doneren. Daarnaast het leek mij leuk om een inzamelcontainer bij de deur te hebben staan.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Doordat je het zelf goed hebt en je niet realiseert dat er baby’s zijn die in Nederland in armoede opgroeien werd ik ervan bewust dat dit helaas wel het geval is. Ook was de stichting vrijwel onbekend in Groningen en Omgeving. Op dat moment was er maar één inzamelpunt in Groningen. Ik zag het als een uitdaging om hier meer bekendheid aan te schenken en te zoeken naar inzamelpunten zodat er nog meer baby’s konden worden geholpen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Momenteel ben ik regiocoördinator voor Groningen. Dit doe ik samen met Jeannette Huismam. Ik beheer het opslagpunt in Groningen. Naast mijn eigen inzamelcontainer heb ik in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe ook nog enkele inzamelcontainers staan die ik ongeveer één keer per veertien dagen leeg. Ik coördineer twee dagbestedingsprojecten in de regio die babyspullen sorteren en ik werk samen met twee regionale organisatie’s waarmee we spullen uitwisselen. Soms sta ik op beursen/evenementen in de buurt om de stichting te promoten. En daarnaast altijd op zoek naar mogelijkheden/bedrijven/organisatie’s die de stichting willen ondersteunen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

De vrijheid en vele mogelijkheden die de stichting biedt, maar ook de voldoening die ik krijg door de werkzaamheden.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Mensen realiseren zich nog te weinig dat er in Nederland wel degelijk armoede is en er veel kinderen en baby’s opgroeien in deze armoede. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan om deze baby’s een goede start te bezorgen met behulp van het mooie startpakket. Zonder vrijwilligers kan de stichting niet voortbestaan. In de toekomst zullen er waarschijnlijk nog meer startpakketten worden uitgedeeld en hierbij kunnen de huidige vrijwilligers alle hulp gebruiken, zowel in Heerhugowaard als in rest van het land.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik zou graag Annemarie Zantingh in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Regina net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top