skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Peter Terlouw geïnterviewd. Lees snel verder om meer over zijn betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Peter Terlouw en ik woon in Amstelveen met mijn vrouw Willemien en onze twee kinderen Ruben (7 jaar) en Louise (4 jaar). Ik werk met jongeren van 18 t/m 26 jaar bij de gemeente Amsterdam. Ik heb daar vier jaar met dak- en thuisloze jongeren gewerkt en de laatste twee jaar werk ik projectmatig voor de jongerenpunten.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ik heb een grote liefde voor social media en ben al jaren een actieve twitteraar. Op twitter ben ik zo’n vier jaar geleden Stichting Babyspullen gaan volgen, omdat ze wat betreft dienstverlening erg interessant waren in verband met mijn werk met de zwerfjongeren. Tevens ben ik lid van de Lionsclub Amsterdam het IJ, en na onze bubbelsactie een paar jaar geleden heeft Marjolijn mij via twitter benaderd. Zo is het balletje gaan rollen en is Marjolijn met Judith bij onze club langsgekomen om meer over de stichting te vertellen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Met onze Lionsclub zetten we ons in voor verschillende goede doelen. Stichting Babyspullen sprak ons allen heel erg aan en daarom besloten we om een keer met onze club bij Stichting Babyspullen te gaan helpen met het sorteren van de babyspullen. Vanuit de club hebben we de stichting toen ook gekozen als een van de goede doelen voor onze jaarlijkse bubbelsactie, waarbij iedereen wijn en bubbels kan bestellen en de omzet naar het goede doel gaat.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Met de acties die we vanuit de Lionsclub organiseren hebben we Stichting Babyspullen al verschillende keren geholpen, met zowel sorteren als acties die geld opleverde. Daarnaast probeer ik via social media de stichting ook op allerlei manieren te helpen en te promoten.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

De bevlogenheid van Marjolijn en de andere vrijwilligers werkt heel aanstekelijk. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe ze continu bezig zijn voor de stichting en er heel veel vrije tijd in steken. Aangezien ik vader van twee jonge kinderen ben, spreekt de stichting mij ook daarom heel erg aan. Ik weet wat je allemaal nodig hebt als kersverse ouders en dat veel spullen die je nodig hebt flink wat geld kosten.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

De stichting helpt mensen bij een zeer belangrijke periode in het leven van het (ongeboren) kind. Door de babystartpakketten die de stichting maakt en aanbiedt, krijgt ieder kind de mogelijkheid op een goede start wat betreft babyspullen. Helaas zijn er in Nederland, en zeker in Amsterdam, nog te veel huishoudens waarbij de kinderen in armoede opgroeien en waar de stichting nog helemaal niet bekend is. Naamsbekendheid voor de stichting en ambassadeurs om dit voor elkaar te krijgen met de benodigde financiën zijn heel belangrijk.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik heb heel veel bewondering voor de vrijwilligers die dagelijks bezig zijn met het verzamelen en sorteren van de spullen die ze ontvangen. Ik wil daarom graag Jhenna van Schijndel in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Peter net als hem als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top