skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Pauline Klok geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Pauline Klok en woon in Heerhugowaard samen met mijn man Gerard. We hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. Twee dagen in de week pas ik op onze kleinkinderen en twee dagdelen werk ik bij Stichting Babyspullen in Heerhugowaard.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Bea te Beek heeft mij op Stichting Babyspullen geattendeerd.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Een paar jaar geleden raakte ik mijn baan kwijt en wilde ik naast mijn oppasdagen, mijn dagen een zinvolle invulling geven door vrijwilligerswerk te gaan doen. De doelstelling van de stichting spreekt mij erg aan. Kinderen zijn afhankelijk van ons volwassenen, zij hebben de toekomst. En juist baby’s, zij hebben ook mensjesrechten. Hun start op de wereld móet daarom ook goed zijn. Door bij ouders die het financieel moeilijk hebben een stuk zorg weg te nemen door het verstrekken van de pakketten, kunnen we recht doen aan hun eerste stukje bestaan. Het kan de ouders wat meer rust geven, om te kunnen genieten van hun kindje.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Op de maandag kan ik overal inzetbaar zijn. Van grofsorteren, controleren, vouwen tot pakketten maken. Op de woensdag begeleid ik een groep moeilijk lerende kinderen van een middelbare school. Een kleine groep uit de bovenbouw en een grotere groep uit de onderbouw. Het werken bij de stichting is voor hen een soort stagelopen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Persoonlijk vind ik het erg prettig om met mensen te werken, hun diversiteit, hun achtergronden en beweegredenen. Het is steeds weer geweldig om te zien hoe enorm gevuld de pakketten zijn met alles voor de baby. Op de woensdag werken met de leerlingen zie ik als extra waardevol. Mijn doelstelling was, toen ik met hen ging werken, dat ze het echt leuk zouden gaan vinden. En als ze dan daarbij ook nog wat werk verzetten, is dat mooi meegenomen. Ik heb totaal geen ervaring met lesgeven, dus het was best spannend. Gelukkig zorgt Nanda (onze bruisende duizendpoot!) dat er opdrachten klaarliggen zodat ik de volgende ochtend meteen met de kinderen kan gaan werken. Ook heb ik grote steun van hun mentoren die zelf hard meewerken. Een fijne samenwerking heb ik met Arienne, onze coördinator die ochtend. Ik kan altijd bij haar terecht en bij eventuele afwezigheid van mij, neemt ze mijn taak over. Ik begroet de kinderen vooraf eerst rond de tafel, heb een praatje met ze en vertel ze dan wat we gaan doen. In principe doen ze nu eigenlijk al veel van het werk dat wij als vrijwilligers ook doen. In het begin was het even de kat uit de boom kijken, want voor beide kanten was het nieuw, maar nu we al een tijdje samenwerken, kan ik vol trots zeggen, missie geslaagd! Kinderen nemen mij in vertrouwen, we hebben de grootste lol en daarnaast wordt er ook nog eens hard gewerkt! Door hun enthousiasme komt er af en toe zelfs een moeder mee om te helpen. Hoe bijzonder zijn deze kinderen, ieder met hun eigen rugzakje. Ook zij hebben het recht op een plek in de maatschappij, zij zijn de toekomst. Zo vang ik op de woensdag twee vliegen in één klap, werken voor Stichting Babyspullen en een groep kinderen begeleiden die ons behoorlijk wat werk uit handen neemt.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Zoals ik al eerder benoemde, kinderen hebben de toekomst. Laten we ze dan ook een goede start geven en er voor zorgen dat er steeds meer kinderen kunnen worden geholpen. Dit kan alleen worden gerealiseerd door meer vrijwilligers.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Bea te Beek in de spotlight zetten. Zij is een van de vele vrijwilligers die buiten de werktijden ook veel “stil werk” doet voor de stichting en daarnaast veel mensen heeft weten te motiveren om ook voor Stichting Babyspullen te gaan werken, zoals bij mij.

Wil je na het lezen van het interview met Pauline net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top