Vrijwilliger In De Spotlight: Niek

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Niek geïnterviewd. Lees snel verder om meer over zijn betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Niek, ik ben gék op honden, ben ook voor een stichting bij een asiel in Polen betrokken geweest, maar de omstandigheden daar waren zó hard dat ik er niet meer mee om kon gaan. Verder is mijn motorfiets erg belangrijk voor mij, voor een toer door Noord-Holland of veel verder als dat zo uitkomt. Uiteraard pas als Terra -mijn hond- goed uitgelaten is, of als ze ergens anders een dagje kan logeren.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Op aanraden van een behandelaar van de GGZ.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ach, zelf kom ik uit een éénouder gezin en weet heel goed hoe het is om op de bijstandsgrens te leven. Ik denk dat de kinderen en hun ouders wel wat steun kunnen gebruiken van de stichting.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Inmiddels ben ik twee dagdelen per week aan het sorteren en opvouwen, mag lekker met de vorkheftruck het zware werk doen zodat er niet zoveel gesjouwd hoeft te worden, en probeer ook wel andere mensen te interesseren voor de stichting.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

In de eerste plaats de sfeer. Bovendien doe ik iets goeds voor anderen, én relativeer ik mijn eigen leven / jeugd terwijl ik de babyspullen door mijn handen laat gaan. Nu ik hier actief ben realiseer ik mij hoe moeilijk mijn moeder het heeft gehad met een kleuter en een peuter in 1960.

Sindsdien is er veel veranderd, maar de basisbehoeften van een kindje niet!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Nee, ze “moeten” niet, maar zijn meer dan welkom en alle beetjes helpen.

Wil je na het lezen van het interview met Niek net als hem als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/