skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Nanda de Vries geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Nanda de Vries en woon samen met Bas en onze 3 kindjes Jet, Gijs en Jur in het prachtige Warmenhuizen. Ik ben 14 jaar werkzaam geweest in de kraamzorg en sinds 1,5 jaar samen met Marjolijn in dienst bij Stichting Babyspullen, mede dankzij het Kansfonds. Ik ben coördinator operationele zaken, dit houdt eigenlijk in dat ik verantwoordelijk ben voor de hele werkvloer. Daarnaast zet ik mij ook als vrijwilliger nog voor de stichting in door verschillende andere werkzaamheden en klusjes op te pakken.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Mijn zusje en ik hielpen onze ouders elk jaar mee met de jaarlijkse rommelmarkt in de kerk ten bate van het onderhoud van het gebouw. We hadden daar een kraampje met baby- en kinderkleding wat we bij onze vriendenkring vandaan haalden. Elk jaar hadden we ontzettend veel kleding over en we vonden het zonde om dit in de Humanabak te gooien. Dus ik was gaan neuzen op het internet en stuitte op Stichting Babyspullen. Ik had contact gezocht en wat bleek, de stichting zat vlak bij in Heerhugowaard. Afspraak gemaakt om de spullen te brengen, en gelijk een avondje meegeholpen bij Marjolijn op zolder! Fantastisch vond ik het. Zo is het eigenlijk begonnen, de stichting was toen nog niet officieel. Een paar maanden later werd de stichting officieel. De dinsdagavond werd een vaste avond dat ik naar Marjolijn ging om op zolder alles te sorteren. Nu 6 jaar later ben ik nog steeds elke dinsdagavond in de loods te vinden en wat zijn we groot geworden, wie had dat gedacht 6 jaar terug!!

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Het is gewoon toeval dat het zo is gelopen, omdat we een goede bestemming zochten voor het overgebleven textiel. Na het gesprek met Marjolijn en Gyula werd ik erg enthousiast en zag ik de dinsdagavond als mijn “sportavond”. Ook door mijn werk als kraamverzorgster wist ik dat niet alle kindjes worden geboren in gouden wiegjes. De klik met Marjolijn en Gyula was ook erg goed, waardoor het ook altijd erg gezellig was.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Naast mijn functie bij de stichting, doe ik nog heel veel thuis. Ik was veel. Neem vaak klusjes mee naar huis om uit te zoeken en te sorteren, zoals sokken, zachte boekjes, rompers… Ik ben zelf inzamelpunt en heb nog een inzamelbak staan op het kinderdagverblijf. Ook houd ik mij bezig  met de inkoop van de schaarse items, wat soms erg veel speurtijd kost om het goedkoopste item te vinden!

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

De stichting is al een paar jaar echt onderdeel van mijn leven; doordat je de hele groei hebt meegemaakt is het ook onderdeel van jezelf geworden. Vooral nu ik meerdere dagen aanwezig ben in de loods heb ik zo ontzettend veel mensen leren kennen, en dat is zo ontzettend fijn! Ieder heeft zijn eigen verhaal en samen boksen we ontzettend veel voor elkaar! Er wordt veel gelachen maar soms is er ook een traan maar dat geeft niks, we zijn er voor elkaar! We doen het allemaal voor de kindjes.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Het is een prachtig initiatief, dat je de (aanstaande) ouders kunt helpen zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. De eerste drie jaar zijn vormend voor de rest van je leven, dus als we deze kindjes daardoor kunnen helpen, heel graag!! Het is altijd heel gezellig bij ons in de loods, dus als mensen veel thuis zitten kan het ook een fijne welkome afwisseling zijn om even onder de mensen te zijn en gelijk wat goeds te doen.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik nomineer Pauline Klok, ik bewonder haar ontzettend voor het geduld/liefde/begrip dat zij toont naar de leerlingen die ze voor ons begeleid op de woensdagochtend.

Wil je na het lezen van het interview met Nanda net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top