Vrijwilliger In De Spotlight: Mirjam Van Vliet Happy Belly’s

Vrijwilliger van Stichting Babyspullen in de spotlight

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mirjam van Vliet van Happy Belly’s geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Mirjam van Vliet, 38 jaar, getrouwd en mama van twee kinderen (Dave van 7 en Luke van 5 jaar).
Toen Dave werd geboren ben ik minder gaan werken bij het bedrijf van mijn man (een grote caravanstalling + werkplaats). Na de verhuizing naar de bedrijfswoning, ben ik nog minder op kantoor gaan werken. Nu help ik alleen nog mee met zaken die achter de schermen en vanuit huis kunnen worden gedaan. Ook val ik in op kantoor wanneer er mensen ziek of op vakantie zijn.

Hoe is het idee voor Happy Belly’s ontstaan?

Het idee voor Happy Belly’s is ontstaan toen ik de zolder aan het opruimen was en begon met het uitzoeken van de kinderkleertjes. De kleding die nog mooi was verstuurde ik naar een webwinkel voor tweedehands kinderkleding. Tijdens het opruimen kwam ik ook mijn zwangerschapskleding tegen. Mijn idee was om deze kleding aan een webwinkel voor tweedehands zwangerschapskleding te doneren, maar ik kon niet veel van dit soort websites vinden. Daarom besloot ik om zelf een webwinkel voor tweedehands zwangerschapskleding op te zetten. Niet veel later was Happy Belly’s een feit.

Hoe ging het verder met Happy Belly’s?

Inmiddels zijn we vierenhalf jaar met Happy Belly’s bezig en wonen we bij het bedrijf van mijn man. Daar was meer ruimte voor Happy Belly’s, waardoor ik ook een kleine winkel aan huis heb geopend. Nu kunnen zwangere vrouwen uit de omgeving (Westland, Den Haag, Delft, Rijswijk en omstreken) ook hier langskomen om de positiekleding te passen.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

In mijn zoektocht naar een goed doel voor afgekeurde zwangerschapskleding, kwam ik in contact met Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen. Ik vond het zo’n goed doel, dat een samenwerking snel was geregeld. De afgekeurde kleding gaat naar de stichting. Daarnaast werd ik ook meteen een inzamelpunt voor de babyspullen, de eerste in het Westland.
Ook bij Stichting Babyspullen kwam weleens zwangerschapskleding binnen. Deze kleding ben ik uiteindelijk voor de stichting gaan verkopen. De opbrengsten gaan naar Stichting Babyspullen. Zij kopen hiervan schaarse producten voor in de babystarterspakketten.

Hoeveel levert het verkopen van zwangerschapskleding op?

Het eerste half jaar van 2016 is er al een bedrag van € 335,- overgemaakt naar Stichting Babyspullen. In 2015 is er voor in totaal € 440,- aan zwangerschapskleding verkocht.

Wat kunnen we doen als we zelf zwangerschapskleding over hebben?

Je kunt je zwangerschapskleding inleveren bij één van de inzamelpunten van Stichting Babyspullen. De kleding wordt dan via Happy Belly’s verkocht. Er zijn inzamelpunten door heel Nederland, waardoor een donatie een fluitje van een cent is.

Waar moet de kleding aan voldoen om geschikt te zijn voor de verkoop?

·         De kleding moet schoon, recent gewassen en gestreken zijn.
·         De kleding moet heel zijn. Dus niet vermaakt, geen gaatjes, alle knopen er nog aan, werkende ritsen en alle labels (maat en merk) nog aanwezig.
·         De kleding moet helder zijn. Niet verschoten, verwassen, geen pluisjes en niet vervaagt.
·         De kleding moet van deze tijd zijn. Dus geen oude logo’s of een ouderwets model.

Wat kunnen we nog meer doen?

Ben je zelf zwanger? Ook dan kun je ons steunen. Ga voor je zwangerschapskleding naar Happy Belly’s. Van geselecteerde kleding gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Babyspullen.

Wil je na het lezen van het interview met Mirjam net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.