skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mirjam Millenaar geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Mirjam, 40 jaar, voorheen personal trainer en CrossFit coach, maar momenteel 100% toegewijd mama voor mijn dreumes van 22 maanden en baby van 5 maanden

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Zwanger van mijn dochtertje zocht ik de babyspullen van mijn zoontje uit om te kijken wat met een tweede meisjes-ronde mee kon. Er bleven veel jongens-kleertjes en spulletjes over en ik zocht naar een manier om daar wat goeds mee te doen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

 Eenmaal op Stichting Babyspullen gestuit, las ik over de achtergrond en wat de Stichting doet. Ik schrok van de cijfers, in grote steden 1 op 4 baby’s geboren in armoede, en had me niet gerealiseerd dat in welvaartsland Nederland het zo schrijnend is. Ik heb me toen als vrijwilliger aangemeld om hier een verschil in te helpen maken.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

 Als een van de twee regio coördinatoren in de provincie Utrecht ben ik aanspreekpunt voor vrijwilligers, opslag- en sorteer centra in Utrecht West en ben ik een eerste contact voor Utrechtse particulieren of bedrijven die vragen hebben over de Stichting. Ook initieer en coördineer ik acties en evenementen door winkelketens, bedrijven en instellingen te benaderen om zo en de naamsbekendheid van Stichting Babyspullen te vergroten in mijn regio maar ook fondsen te werven en inzamelingen te houden. Daarnaast heb ik contact met regionale media om nieuws over de Stichting gepubliceerd te krijgen en zo nog meer naamsbekendheid te genereren.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Als drukke mama van 2 onder 2 kan ik toch een verschil helpen maken om armoede onder baby’tjes in Nederland te helpen bestrijden voor een bevlogen Stichting waar iedereen keihard werkt om ze een betere start te geven. Het werk als regio coordinator ligt me heel goed, ik kan tijd en invulling zelf indelen en het geeft ontzettend veel voldoening.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Wat zou het mooi zijn als we al die 50 baby’s die per dag in armoede worden geboren in een welvaartsland als NL een goede start kunnen geven. Net wat jou kracht is, is er voor iedereen iets te doen wat je goed ligt om zo een verschil te helpen maken.

Wil je na het lezen van het interview met Mirjam Millenaar net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

 

Back To Top