skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mary de Boer geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Hallo, ik ben Mary de Boer, getrouwd met Marcel en moeder van Chris (19) en Bart (15) en wij wonen in Heerhugowaard. Ik kan mijzelf omschrijven als duizendpoot achter de computer. Ik vind het heerlijk om de sportwedstrijden van mijn kids te zien en ook –vooral- de voetbalwedstrijden op tv, geniet van uitwaaien op het strand, vind het een uitdaging om uit te zoeken hoe ideeën uit te voeren zijn en net zo lang te speuren op bijvoorbeeld het internet tot ik een oplossing heb gevonden, heb verschillende cursussen fotografie en fotobewerking gevolgd, maar ik vind het werken achter de computer aan de website van ons bedrijf SchoolKIEK (samen met een vriendin/collega) toch net iets leuker dan achter de camera.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Na jarenlang in een huisartsenpraktijk te hebben gewerkt, wilde ik graag weer administratief werk gaan doen. Het regelen, zorgen dat alles goed gaat, vind ik leuk om te doen (vooral wanneer het allemaal goed is geregeld ). Ik volgde Stichting Babyspullen al via Facebook en daar zag ik een vacature voor een administratieve baan waarop ik besloot te reageren.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Als moeder van twee kinderen kan ik het mij nauwelijks voorstellen hoe het zou moeten zijn om in armoede je kinderen te moeten opvoeden. Ik draag dan ook heel graag mijn steentje bij om deze baby’s in ieder geval een warme en veilige start te geven door middel van de babystartpakketten.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Als coördinator van het mailteam werken wij als team samen om alle binnenkomende aanvragen te behandelen, de pakketten voor verzending aan te melden bij de DPD, allerlei vragen per mail of telefonisch te beantwoorden, het bijhouden van de inzamel- en opslagpunten in de administratie en op de website.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Er heerst een hele positieve sfeer op de werkvloer, wij werken samen om alles wat moet worden gedaan voor elkaar te krijgen met hetzelfde doel: ervoor zorgen dat baby’s een warm welkom krijgen in deze wereld.

Ook is het heel fijn dat wij vaak hele mooie, ontroerende en dankbare berichtjes ontvangen van ouders die een pakket van Stichting Babyspullen hebben ontvangen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Het zou toch niet zo moeten zijn dat in een land als Nederland nog steeds 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede, in de grote steden is dit zelfs 1 op de 4 kinderen!
Door het uitgeven van de babystartpakketten is het fijn om te weten dat je zeer zeker (aanstaande) ouders helpt om hun kindje een mooie start in het leven te kunnen geven.

Het kost zeker niet veel tijd om ons te helpen, dit kan een vast dagdeel of een paar dagdelen zijn maar ook bijvoorbeeld een enkele keer.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik zou het leuk vinden om Eri Rood een keer in de spotlight te zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Mary net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top