skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Marleen Westmeijer-Wijnker geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Marleen Westmeijer – Wijnker en ik woon Nieuwe Niedorp (Noord-Holland; tussen Heerhugowaard en Schagen) samen met mijn man en twee kindjes, een jongetje van 3,5 jaar en een meisje van bijna 2 jaar. Sinds de komst van ons zoontje ben ik fulltime mama, doe ik een studie voor (psychosociaal) counselor en zet ik mij als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen in. Voor de komst van de kindjes ben ik werkzaam geweest in de sales/marketing.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Nadat onze dochter vorig jaar juli 1 jaar werd, was het tijd om de babyspullen op te ruimen. Ik had ook nog spulletjes van onze zoon en was op zoek naar een goed doel waar ik het aan weg kon geven. Het liefst iets in Nederland. Veel spullen gaan al naar het buitenland en in Nederland zijn er ook genoeg mensen die alle hulp kunnen gebruiken. Via wat zoekwoorden intypen op Google, kwam ik bij Stichting Babyspullen terecht.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik was nog niet eerder een goed doel zoals Stichting Babyspullen tegengekomen; helpen van (aanstaande) ouders in Nederland die op of onder de armoedegrens leven om hun baby een goede start te geven. Als mama van twee kleintjes weet ik wat er allemaal nodig is om je pasgeboren baby te verzorgen (en wat het kost!). Ik voelde mij gelijk erg verbonden met de stichting en wilde daarom graag mijn steentje bijdragen. Met mijn achtergrond in marketing(communicatie) wilde ik dan ook graag op dat gebied een bijdrage doen en heb ik meteen een mail gestuurd.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Als coördinator van het marketingcommunicatieteam (MC-team) stuur ik het team aan, beheer ik de Facebookpagina, post ik zelf actief op Facebook, Instagram en LinkedIn en beantwoord ik de vragen die via Facebook binnenkomen. Ook schrijf ik de verschillende nieuwsbrieven. Hoofddoel is om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten. Ik heb veel contact met Marjolijn en we wisselen ideeën uit over hoe we dingen kunnen het beste kunnen aanpakken, wat we delen op social media en via welk kanaal, acties bedenken, campagnes, enz.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Om te beginnen: je inzet wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast krijg je veel ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. Het is vooral erg leuk om via social media in contact te zijn met de mensen die de stichting hebben geholpen en de mensen die de stichting een warm hart toedragen. Het is superleuk om te zien dat we steeds meer mensen aan het bereiken zijn. Het geeft veel voldoening om een onderdeel te zijn van de stichting. Daarbij: het enthousiasme en de bevlogenheid van Marjolijn werkt aanstekelijk!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Het feit dat er in Nederland (!) 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeien en in grote steden zelfs 1 op de 4 lijkt mij al reden genoeg om de stichting te helpen. Het haalt zoveel zorgen weg als een gezin in armoede een babystartpakket ontvangt en elke baby heeft daar toch recht op; zij kunnen helaas niet bepalen waar hun wiegje staat. Er wordt niet beoordeeld en veroordeeld door de stichting; alleen een hulpverlenende instantie kan de gratis pakketten aanvragen en het komt dus altijd terecht bij de mensen die het écht nodig hebben. Nu met de toevoeging van het matrasje in het babystartpakket type 1, geeft de stichting helemaal een goede én veilige start! De stichting heeft ambassadeurs, sponsoren en donateurs nodig om dit goede werk voort te zetten, de groei in aanvragen is enorm en om hieraan te kunnen blijven voldoen zijn er financiële middelen nodig.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Mariska Middelbeek in de spotlight zetten, zij verzorgt de persberichten voor de stichting.

Wil je na het lezen van het interview met Marleen net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top