skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 300 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Marja Buth geïnterviewd. Lees snel verder om meer over [zijn/haar] betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Marja Buth en woon in de Hoeksche Waard. Ik ben moeder van vier en oma van 6 kleinkinderen. Nadat ik mijn werk in de zorg moest verlaten doe ik heel veel vrijwilligerswerk.
Ik zet me in voor de voedselbank Hoeksche Waard als vrijwilliger maar ook ondersteuning vanuit de Eendrachtskerk in Zuid Beijerland waar ik diaken ben. Vanuit deze kerk wordt ook onze ondersteuning aan BABYSPULLEN gecoördineerd. Ik ben lid van de adviescommissie sociaal domein en help een stembureau bemannen als er verkiezingen zijn.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Onze rode container staat in de kerk, omdat er zulke mooie kleding gedoneerd wordt en we niet dagelijks aanwezig zijn. Door middel van een telefoontje kunnen donateurs zich melden en maken we een afspraak. De verzamelde kleding gaat met mij mee naar huis waar ik het verzamel tot we een auto vol hebben. Dan ga ik ermee aan de slag om ervoor te zorgen dat het voorgesorteerd in Heerhugowaard aankomt. Juist omdat ze daar momenteel handen en ruimte tekort komen. Ik laad mijn auto vol en lever het af op het voorsorteercentrum van het AC in Spijkenisse.
Maar ik maak er een dagje van en help daar de rest van de dag mee om al de ingeleverde kleding voor te sorteren. Daar geniet ik enorm van…

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
Het werk is zo leuk omdat het van A tot Z goed besteed is. Het feit dat ieder kind een goede start verdient leeft bij heel veel mensen. En als er net een baby in een gezin / familie is geboren besef je dat vaak nog weer meer. De ingezamelde kleding wordt met de grootste zorgvuldigheid gesorteerd , dat heb ik ook ervaren toen ik in Heerhugowaard heb geholpen. Dat is zo mooi, NIETS is waardeloos zelfs de kleding die niet in de dozen mee kunnen krijgen een 2e kans via de kringloopwinkel waar het verkocht wordt en de opbrengst terugvloeit naar Babyspullen of als het kapot is b.v. een 3e kans dan gaat het naar de lorrenboer die er dan per kg geld voor geeft en het gerecycled wordt.
Het is een recyclesysteem waar ik me graag voor inzet.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?
Het heeft zoveel meerwaarde als je de Babyspullen die vaak maar kort gedragen worden omdat die kleintjes zo hard groeien, niet in de “reguliere containers” bij de supermarkt gooit maar het doneert aan de stichting Babyspullen. Zodat de kleding een 2e of 3e kans krijgt om ook een volgend kindje die in moeilijke omstandigheden ter wereld komt een mooie start te geven.

Wil je na het lezen van het interview met Marja Buth net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top