skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mariska Westland geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Mariska Westland, partner van Ries en moeder van 2 meisjes (5 en 2 bijna) en woon in Weesp. Ik werk sinds januari bij de Gemeente Hilversum bij de afdeling schulddienstverlening. Ik doe daar het project bewindvoering. Zorgen dat bewindvoerders en schuldhulpverlening beter gaan samenwerken zodat de inwoner weer sneller financieel zelfredzaam wordt. Hiervoor was ik zelf ruim 13 jaar bewindvoerder. In deze hoedanigheid kwam ik in aanraking met Stichting Babyspullen. Verder werk ik ook nog als vrijwilliger bij de rechtswinkel in Weesp.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik zag bij een oud-collega, Marielle Bakema, via haar Linkedin informatie over deze fantastische stichting en dacht hier wil ik wat mee en voor doen. Toen ik in juli 2019 thuis kwam te zitten dacht ik dit is het moment en geen dag spijt gehad.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik zie hier thuis wat een belachelijke hoeveelheid kleding en spulletjes ik heb en had voor de toen baby en nu dreumes en peuter. Niet alleen kocht ik zelf veel maar ik kreeg ook nog eens veel. Waar ik heel dankbaar voor was maar ik vond tegelijkertijd dat de snelheid waarmee kindjes weer uit de kleding groeien en het gemak waarmee ik dan weer wat kocht een zekere verspilling en niet duurzaam.

Net als vele moeders met mij deel ik graag met mensen die het zelf wat minder breed hebben. En de wetenschap dat de kleertjes waar ik toch wel emotionele waarde aan hecht een goed 2e of 3e huis krijgen maakt het voor mij makkelijker ze weg te doen. Ook kende ik de armoede van dichtbij als bewindvoerder. Het is fijn op een directe en vrijwillige manier te kunnen helpen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik houd mij bezig met sociale media, Instagram. Ik beantwoord vragen, maar stories en like en comment bij voornamelijk BN’ers en influencers. Heel leuk om te zien hoe betrokken zovelen met mij zijn.

Daarnaast zamel ik in Weesp regelmatig in, breng ik de stichting waar ik kan onder de aandacht en rijd ik de volle bak die bij onze verloskundige staat vaak naar een verzamelpunt. Ook ben ik al een aantal keer samen met mijn moeder en een volle auto naar Heerhugowaard gereden en een ochtend meegeholpen met sorteren en vouwen. Een van mijn laatste acties wat een verjaardag inzamelactie via Facebook. Toen merkte ik dat mijn omgeving het ook enorm waardeert dat ik dit doe.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Wat het zo leuk maakt voor mij is directe hulp te kunnen geven aan de mooiste doelgroep die er is. Werken met een leuk team die allemaal bijzonder betrokken zijn.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Als je direct wilt ervaren wat jou hulp betekent voor mensen, wil werken met een gezellig team en de vrijheid krijgt om mee te denken over toekomstige plannen dan is het werken voor deze mooie stichting heel waardevol.

Wil je na het lezen van dit interview ook als vrijwilliger aan de slag? Bekijk onze vacatures of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Andere manieren om ons te steunen lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top