skip to Main Content
Vrijwilliger In De Spotlight: Mariet Verresen

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mariët Verresen geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Mariët Verresen (49), moeder van Susan (26), Daniël (25) en Rosan (23). Samen met mijn jongste dochter woon ik in Heerhugowaard. Buiten het werken voor de stichting (gemiddeld 3 dagdelen per week), besteed ik veel tijd aan onze huisdieren en het reilen en zeilen thuis. Ik heb vele hobby’s, zoals klussen, koken, fietsen en creatief bezig zijn.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ruim acht jaar geleden raakte ik door een burn-out in de ziektewet en werd ik uiteindelijk afgekeurd.
Toch heb ik mij als vrijwilliger steeds ingezet; enkele jaren als gastvrouw in de ouderenzorg, maar aangezien ik een echte doener ben, wilde ik op zoek naar wat anders Via het UWV kwam ik bij Rentree, integratietraject, terecht. Om werkervaring op te doen en mijn weekstructuur in balans te krijgen, heb ik besloten om dat bij de stichting te proberen, dat is nu ruim tweeëneenhalf jaar geleden.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Een aantal jaren heb ik gebruik kunnen maken van de voedselbank. Dat zorgde er mede voor dat ik het leven weer op de rit kreeg. Stichting Babyspullen werkt in dezelfde lijn; vele donaties maken complete pakketten. Mijn coach was al bekend met de stichting, dus een afspraak was zo gemaakt. Na de intake/rondleiding kon ik bijna niet wachten om te mogen beginnen. Stichting Babyspullen zat toen nog in het pand van Citybox te Alkmaar.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Mijn eerste maanden had ik een plek achter de vouwtafels; kleertjes sorteren en vouwen. Vanaf die plek kon ik overzien wat mijn collega’s zoal deden en kon ik later assisteren bij het maken van de pakketten. Met mijn coach had ik afgesproken dat wanneer er geen leermomenten meer zijn, ik over kon naar een nieuwe werkervaringsplek. Maar aangezien ik iedere dag nog (bij)leer, ben ik nog steeds twee å drie ochtenden lekker aanwezig.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Allereerst natuurlijk het bestaan en het doel van de stichting. Dat en de samenwerking met superfijne collega’s, maakt dat het voelt als een ‘wereldbaan’. Alle voorkomende werkzaamheden vind ik leuk, van het maken van pakketten tot het inwerken van nieuwe collega’s.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

De behoefte aan startpakketten wordt steeds groter en vele handen maken licht en leuk werk.
De taken zijn zo wisselend, dat ieder snel zijn/haar paar uurtjes weet te besteden. Dat geeft een heel voldaan gevoel.

Wil je na het lezen van het interview met Mariet net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top