skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels ruim 300 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Marianne Stam geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Marianne Stam, 31 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 1,5 jaar. Ik werk 2 dagen in de week op de administratie van een school voor speciaal onderwijs en verder geniet ik enorm van mijn zoon, klets ik bij met vriendinnen en ga ik af en toe sporten..;)

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Ik heb Stichting Babyspullen ontdekt via Facebook en was van plan om de kleding van mijn zoontje die ik niet wilde bewaren, te doneren bij het inzamelpunt het dichtst bij mij, dit was zo’n 10 kilometer bij mij vandaan. Toen ik zo’n 4 maanden geleden het adres nog eens wilde opzoeken, bleek dat dit inzamelpunt niet meer bestond. Ik ben me toen gaan verdiepen wat de stichting precies deed en werd steeds enthousiaster over het mooie werk wat zij doen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?
Omdat het inzamelpunt bij mij in de buurt niet meer bestond, had ik 2 opties: óf ver rijden om mijn spullen te doneren, óf zelf inzamelpunt worden!
Het is natuurlijk echt verdrietig dat er in ons land kindjes geboren worden waarvan de ouders niet de mogelijkheid hebben om alles aan te schaffen wat zij nodig hebben om het kindje te verzorgen en aan te kleden. Door de geboorte van mijn zoon weet ik hoe enorm belangrijk dit is, ook voor ouders zelf. Een goede start is van zo’n grote waarde. Daarom besloot ik dat ik me hiervoor in wilde zetten.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Ik ben inzamelpunt en voorsorteerlocatie in Oud-Alblas, een klein dorpje naast Papendrecht en Alblasserdam. Dat betekent dat ik de grote rode bak heb staan bij mij thuis en dat ik alles wat ik binnenkrijg, uitzoek en sorteer. Dan stop ik alles in gelabelde vuilniszakken en deze breng ik naar Shurgard Rotterdam Feijenoord. Daar vandaan worden ze weer opgehaald en naar Heerhugowaard gebracht. En ik kan zelfs, als ik dit wil, ongesorteerde zakken meenemen vanaf Shurgard en thuis sorteren. Maar ik krijg meestal zoveel binnen, dat ik dit nog niet gedaan heb.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
Ik vind het ten eerste geen straf om leuke babykleertjes en spullen te bekijken. Er zitten zulke mooie dingen tussen! Daarnaast geeft het echt voldoening als ik een bomvolle zak dichtknoop en ik weet dat met al die broekjes, rokjes of truitjes weer zoveel kindjes lekker warm aangekleed kunnen worden! Het geeft gewoon een kick om mijn auto zo vol mogelijk te laden en de box bij Shurgard te vullen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?
Eigenlijk is het ideaal werk: ben je inzamelpunt, hoef je alleen een bak neer te zetten en die vult zich vanzelf ;). Ben je (ook) voorsorteerlocatie, kun je wanneer het jou uitkomt een paar uurtjes sorteren, lekker thuis! Ik zet altijd een muziekje aan, maak mijn eettafel leeg en langzaam vult die zich dan met grote stapels spullen! Daarna alles in zakken en als ik dan die berg zakken zie staan, voel ik me trots!
En ook de andere soorten vrijwilligerswerk die je bij Stichting Babyspullen kunt doen, is heel mooi werk. In de zomervakantie ben ik een avond gaan helpen in de loods in Heerhugowaard en heb ik de pakketten gemaakt. Ik was echt geraakt over de hoeveelheid spullen die de mensen krijgen. De doos gaat echt voller dan vol. Zo mooi om te beseffen dat daarmee kindjes een betere start krijgen!

Wil je na het lezen van het interview met Marianne net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top