skip to Main Content
Loeki Hurkmans

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Loeki Hurkmans geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Loeki Hurkmans. Ik heb 1 zoon die woont met zijn vriendin op Curaçao, helaas zie ik ze 1x per jaar.  Van beroep ben ik salarisadministrateur. Bij VNU (uitgeverij van o.a. Libelle, Margriet, Donald Duck etc.)  heb ik dertig jaar gewerkt als salarisadministrateur. Helaas bestaat dat bedrijf niet meer. Ik ben daarna dan ook gaan zwerven. In 2012 ben ik ontslagen, en meteen op zoek gegaan naar  vrijwilligerswerk. Ik heb toen 3 jaar als vrijwilliger bij de kindertelefoon gewerkt was best heavy.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Na de kindertelefoon ben ik gaan googelen wat er voor vrijwilligerswerk bij mij in de buurt is. Niks leuks. Ik liep tegen stichting babyspullen aan dat leek mij wel wat, wel iets verder weg. Leuk gesprek gehad en ik ben daar gaan starten.

 

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik vind het een heel goed initiatief. In Nederland zijn heel veel gezinnen die onder de armoedegrens leven. Op deze manier kan je een klein steentje bijdragen elk kindje heeft recht op een goede start.

 

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik zit in het mail team het behandelen van de aanvragen en de overige mailtjes. Als het rustig (gebeurt zelden) is met de mailtjes ga ik beneden helpen met het opvouwen en sorteren van de kleertjes.

 

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werk geeft voldoening en er heerst een goede en gezellige sfeer.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Er is een groot tekort aan vrijwilligers, er zijn zoveel aanvragen, met de huidige bezetting kunnen we niet voldoen aan de termijn van 3 a 4 weken dat de pakketten worden afgeleverd nadat men van ons een bevestiging voor akkoord heeft ontvangen.

 

Wil je na het lezen van het interview met Loeki net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top