skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Kim Werensteijn geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Kim Werensteijn, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn man en 2 zoontjes van 1,5 en 3 jaar in Zwanenburg. Daarnaast werk ik 3/4 dagen als interim (freelance) Recruiter.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Via een ex-collega

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik wilde al een tijdje vrijwilligerswerk doen maar kon geen leuke functie / goed doel vinden dat aansloot op mijn wensen. Wij kunnen onze kinderen alles geven wat hun hartje begeert. Toen ik ontdekte wat Stichting Babyspullen deed wist ik meteen dat dit het goede doel was wat helemaal bij mij past!

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ben begonnen als Regiocoördinator voor de Haarlemmermeer eo. Vanuit mijn beroep als interim Recruiter zag ik al snel dat er op recruitmentgebied heel wat verbeterd kon worden. Zodoende schrijf ik nu ook de vacatureteksten en publiceer deze via de website en social media. Daarnaast behandel ik de ontvangen sollicitaties, doe ik de telefonische interviews en nodig ik de sollicitanten eventueel uit voor een kennismaking in het distributiecentrum in Heerhugowaard.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werken voor Stichting Babyspullen geeft mij een goed gevoel. Elke keer als ik weer wat heb gedaan of bereikt heb ik echt een voldaan gevoel! Niets is mooier dan een bijdrage kunnen leveren aan een goede start van elk baby.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Het leuke aan Stichting Babyspullen is dat alle hulp echt welkom is! Of je nu elke dag de tijd hebt of slechts 1 uur per week. En of je nu in de buurt van Heerhugowaard woont of dat je elders in het land woont en een paar uur per week vanuit huis wilt helpen. Alles is mogelijk! Daarnaast vind ik het geweldig dat het werk je zo’n goed / voldaan gevoel geeft.

 

Wil je na het lezen van het interview met Kim net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

Back To Top