skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Katinka John geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Katinka John en ik woon in Heerhugowaard. Ik ben sinds juni van dit jaar lid van het mailteam van Stichting Babyspullen. Naast mijn werk als vrijwilliger, werk ik als onderzoeksassistent in het ziekenhuis in Alkmaar en ben ik op zoek naar een fulltime baan als onderzoeker binnen de medische psychologie.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ik ben bij Stichting Babyspullen terecht gekomen via mijn buurvrouw, Bea te Beek. Ik ben in mei afgestuurd en merkte al snel dat ik mij naast het solliciteren ging vervelen. Bea kwam toen met het voorstel om eens bij de stichting te informeren of ze nog hulp konden gebruiken. Dat was zeer welkom en toen ben ik direct aan de slag gegaan.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik heb besloten de stichting te gaan helpen omdat ik het heel mooi vind dat ze ervoor zorgen dat ieder kindje een goede start krijgt. Ik weet ook vanuit mijn studie hoe belangrijk de start van je leven is voor de verdere ontwikkeling. Wie wil daar nu niet een steentje aan bijdragen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Gemiddeld ben ik twee dagdelen per week aanwezig op het kantoor. Hier beantwoord ik de telefoon en mails, neem ik aanvragen in behandeling en verstuur ik de babystartpakketen via DPD. Niet alles tegelijk natuurlijk, maar iedere dag weer wat anders. Verder vertel ik regelmatig aan mensen om mij heen over mijn vrijwilligerswerk om de bekendheid van de stichting nog meer te vergroten en neem ik mijn broer af en toe mee als helpende hand.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het leuke aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen vind ik de diversiteit en afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Ook is het superleuk om met zo’n gezellig team samen te werken en om de mooie en dankbare reacties te mogen lezen van de hulpverleners en van de families die de pakketten ontvangen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Aan het aantal aanvragen dat binnenkomt is te zien hoe hard het werk van de stichting nodig is. Daarbij is extra hulp altijd welkom. Deze hulp kan op zoveel verschillende manieren worden geboden. Daarom zou ik het iedereen aanraden om ook een keer te kijken wat je zou kunnen doen. En je krijgt er zoveel waardering voor terug.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Regina Harms in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Katinka net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top