skip to Main Content
Menu
Vrijwilliger In De Spotlight: Jos Joosten

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Jos Joosten geïnterviewd. Lees snel verder om meer over zijn betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Jos Joosten (62), ruim 41 jaar getrouwd met Dorien en vader van drie kinderen, Michel, Ingrid en Dennis. Opa van vier kleinkinderen (Joey van 8, Tess van 3 en Jens en Lynn van 2), waar mijn vrouw en ik iedere vrijdag op mogen passen. ’s Avonds zijn wij dan wel lichtelijk gesloopt, maar het is zo leuk om te doen. Inmiddels is kleinkind nummer vijf op komst. Na 40 jaar PTT/KPN ben ik sinds 2010 in de VUT. Sinds kort gaat iedere dag om half vier de wekker en ga ik op pad om kranten te bezorgen. In maart ga ik aan de slag als installateur om een controle-/beveiligingssystemen aan te leggen bij hoofdzakelijk alleenstaande ouderen, want de ouderen moeten het liefst zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, met alle problemen van dien. Ook dit is landelijk, maar naast dit alles blijf ik chauffeur bij de stichting.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Na een vraag van mijn dochter Ingrid of ik het leuk zou vinden om af en toe een ritje te doen voor de stichting, waar zij zelf al als vrijwilliger aan het werk was. Maar voordat ik een antwoord kon geven, ik had wat bedenktijd gehad van haar, was er al een rit gepland naar Dedemsvaart.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Simpel, omdat mijn dochter het vroeg. Ik had ik op dat moment ook niet veel omhanden. Al heb ik er achteraf nooit spijt van gehad. Dit heeft ook te maken met de inmiddels goede contacten met de contactpersonen van de opslagpunten.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik zet mij in als “transportmedewerker”. Dat begon twee jaar geleden met eens in de paar weken een ritje, maar dat werd al snel iedere week en soms meerdere keren in de week. Inmiddels ben ik “opgeklommen” naar Transport-coördinator en zijn we als team van drie chauffeurs bezig.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Als ik eerlijk ben, het autorijden. Ik ga het hele land door en heb contact met de meeste opslagpunten. Voordat ik op pad ga, heb ik uiteraard via een e-mail aangegeven dat ik weer van plan ben om langs te komen. Soms is dat niet nodig, maar er zijn punten waar ik met open armen word ontvangen, omdat de ruimte stampvol staat.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Dit vind ik altijd moeilijk om onder woorden te brengen, maar ik ga het proberen. Omdat het een zeer goed doel is en elke vrijwilliger meehelpt aan het verzachten van de verborgen armoede.

Wil je na het lezen van het interview met Jos net als hem als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top