skip to Main Content
Jolanda van Ling

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Jolanda van Ling geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

 Mijn naam is Jolanda van Ling. 54 jaar en woon 12 jaar in Heerhugowaard. Ik ben CDA raadslid bij de gemeente Heerhugowaard en mantelzorger voor mijn man. Verder sport ik , tuinier ik op de groentetuin en wandel ik graag met onze hond.


Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

 Door een werkbezoek heb ik kennisgemaakt met de Stichting Babyspullen. Dat was in de zomer van 2017. De rondleiding en een ochtend meehelpen hebben mij een goed inzicht gegeven van wat de Stichting Babyspullen allemaal doet.


Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Het werk van de stichting vind ik zo belangrijk dat ik mij er voor in wilde zetten als vrijwilliger. En dat doe ik nog steeds met veel plezier.

De sfeer is leuk en gezellig. Iedereen is gelijk en zet zich even enthousiast in voor de Stichting.


Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

 Ik kom vrijdagsochtends vouwen, uitzoeken of wat er gedaan moet worden. Met nog een paar heb ik de cursus BHV gedaanten ben één van de BHV-ers bij de stichting.

Ook geef ik aan iedereen door dat de stichting belangrijk werk doet en altijd Ondersteuning kan gebruiken.

Zo heb ik bijvoorbeeld de wethouder erop gewezen dat de stichting belangrijk is voor mensen die het niet zo breed hebben en de ondersteuning hard nodig hebben.


Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het is zinvol werk, sfeer is goed, leuke mensen en het geeft je een goed gevoel.


Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Ieder mens zou iets belangeloos voor de samenleving moeten doen. Je wordt er blij van en het is hard nodig. Ook bedrijven, particulieren en de overheid zouden een stichting zoals Babyspullen op één of andere manier moeten ondersteunen. De Stichting Babyspullen voorziet in een behoefte die er helaas in ons land nog steeds hard nodig is. Het probeert ervoor te zorgen dat kinderen een goede start krijgen.

Wil je na het lezen van het interview met Jolanda van Ling net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top