skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 290 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Jessica Brussee geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Jessica Brussee, 41 jaar oud, getrouwd en moeder van een zoontje van vier. Sinds 2019 werk ik als zelfstandig medisch tekstschrijver. Daarvoor heb ik ruim 18 jaar gewerkt als biomedisch onderzoeker, zowel bij onderzoeksinstellingen als bij de GGD.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

In 2018 liep ik stage als tekstschrijver. Daarnaast wilde ik ook graag als vrijwilliger teksten gaan schrijven. Ik hield de vacatures voor vrijwilligerswerk in de gaten en vond een advertentie van Stichting Babyspullen. Ik weet nog dat ik direct enthousiast was!

 

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Vanuit mijn werk bij de GGD wist ik dat armoede nog altijd een probleem is, ook in Nederland. En dat kinderen in armoede op achterstand staan ten opzichte van kinderen die het rijker hebben. Ook als (adoptie)moeder weet ik hoe ontzettend belangrijk het is dat kinderen een goede start maken in het leven. Het werk van Stichting Babyspullen raakte mij daarom recht in het hart. Als ik met een beetje van mijn tijd kan helpen om kindjes in armoede een goede start te geven dan doe ik dat graag!

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik zet mij in als tekstschrijver. Ik schrijf bijvoorbeeld nieuwsberichten en webteksten, maar ook documenten voor interne en externe communicatie.

 

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werk voor Stichting Babyspullen is een fijne manier om een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Daarnaast vind ik het leuk dat ik allerlei verschillende soorten teksten mag schrijven. Zoals nieuwsberichten, sponsorbrieven, webteksten. Hierdoor leer je ook echt iets bij. En ik vind het fijn om contact te hebben met de andere vrijwilligers. Omdat ik vanuit huis werk voor Stichting Babyspullen, spreken we elkaar vooral over de mail en telefoon. Toch heb je het gevoel dat je samen iets moois neerzet. Een paar keer per jaar, tijdens vergaderingen en de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, ontmoeten we elkaar ‘in het echt’ in Heerhugowaard.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Een goede start is zó belangrijk! Het legt de basis voor de rest van je leven. En het is heel eenvoudig om daar als vrijwilliger iets aan bij te dragen. Bij Stichting Babyspullen is er altijd wel iets te doen waar jij je expertise in kwijt kunt. Met een paar uur per week kun je al heel veel betekenen. Dus voor iedereen die álle kindjes in Nederland een goede start gunt: zet een beetje van je tijd en energie in. Het brengt zoveel moois!

 

Wil je na het lezen van het interview met Jessica net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top