skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben we Ingrid Joosten geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Ingrid Joosten uit Alkmaar, 38 jaar, getrouwd met Erik  en moeder van Tess (4), Jens (3) en Lynn (3).
Sinds een paar maanden ben ik weer op zoek naar werk en in de tussentijd pas ik op maandag op mijn kleine neefje van nu 7 maanden, zorg ik voor mijn kinderen en werk ik op vrijdag bij Stichting Babyspullen.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik heb 4,5 jaar geleden gereageerd op een Facebookbericht dat was gedeeld door het schoonzusje van mijn vriendin. Achteraf bleek dit een collega van Marjolijn.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Jullie waren voor de maandag en de vrijdag op zoek naar vrijwilligers. Op dat moment zat ik al een tijdje thuis zonder werk en wilde ik graag bezig blijven en het gat op mijn cv opvullen. Ook wilde ik weer eens onder de mensen zijn, want er waren dagen dat ik alleen mijn dochter van toen nog geen jaar “sprak”. De maandag en de vrijdag kon ik oppas regelen en ik zat nog volop in de babyspullen, dus sloot alles mooi bij elkaar aan. Ik ben tijdens een inloopdag naar Citybox gereden en heb toen kennis gemaakt met Marjolijn.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik heb een blauwe maandag als sorteerder gewerkt, ik had mijn cv aan Marjolijn gegeven en daarop stonden veel administratieve banen. Marjolijn deed toen de hele administratie nog alleen. Als ze op vakantie ging, lag de administratie stil. Ik bood aan dat ik best wilde helpen, dat heb ik geweten. Twee dagen voor haar vakantie kwam Marjolijn haar computer bij mij thuis brengen en kreeg ik een stoomcursus aanvragen behandelen, perfect view en mails beantwoorden! Marjolijn vertrok twee uur later bij mij thuis en wenste me veel succes!
Wat is er inmiddels een hoop veranderd! Ook ben ik voor vrienden en familie inzamelpunt en ronsel ik nog weleens familieleden om zich ook in te zetten voor de stichting.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Ik vind de collega’s leuk, het werk en het gezellig koffie leuten in de pauze. Maar vooral de leuke reacties die via de mail binnenkomen omdat men blij is met het pakket. Dan weet je waar je het voor doet. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om naar de winkels te lopen en dat te kopen wat een kleintje nodig heeft. Dan is het toch fijn dat stichting Babyspullen er is om deze gezinnen uit de brand te helpen. Ik denk dat het bij een hoop gezinnen een beetje rust geeft als ze zien wat er allemaal in het pakket zit.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Omdat het fijn is om iets voor een ander te doen. We hebben allemaal wel een uurtje over om iets voor een ander te doen, al is het maar een keer een zolderkamer leeg ruimen en de spullen doneren aan de stichting. En omdat ieder kindje recht heeft op een goede start en dat kunnen we niet zonder vrijwilligers!

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Martijn Joosten en Moniek Schippers!

Wil je na het lezen van het interview met Ingrid net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top