Vrijwilliger In De Spotlight: Indra Blokdijk

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Indra Blokdijk geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Indra en ben 25 jaar oud. Ik woon in Heerhugowaard. Ik studeer Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, binnenkort ga ik beginnen met afstuderen voor m’n bachelor. Daarnaast hou ik erg van creatief bezig zijn, lezen en doe ik aan yoga.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik ben Stichting Babyspullen tegengekomen op een site met alle vrijwilligersvacatures van Heerhugowaard. Het leek me meteen heel erg leuk om de stichting te komen helpen! Ik wilde graag vrijwilligerswerk gaan doen omdat ik een tijd thuis heb gezeten vanwege problemen met m’n gezondheid. Het leek me een goede en nuttige manier om weer te beginnen en op te bouwen met werken.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik besloot me in te zetten voor de stichting omdat ik erg achter hun visie sta, dat alle baby’s een goede start verdienen. Ik heb zelf geen kinderen, maar heb in het verleden veel opgepast. Waar ik heb gezien hoe belangrijk zo’n goede start is.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik help 1 of 2 ochtenden in de week mee, dat hangt af van wat mijn gezondheid toelaat. Ik doe dan verschillende dingen. Meestal help ik bij het grof sorteren of het maken van de pakketten. Deze afwisseling vind ik erg leuk! Omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn brei of haak ik ook soms babymutsjes, slofjes en knuffeltjes.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Er is een gezellige, warme sfeer. En het werk geeft een goed gevoel doordat andere mensen hiermee worden geholpen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Omdat het erg leuk werk is wat een goed gevoel geeft. En omdat het gezellig is met andere collega’s.

Wil je na het lezen van het interview met Indra Blokdijk net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/