skip to Main Content
Darja Postma

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Darja geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Darja Postma. Ik ben moeder van Ashley (5) en van Mason (11 maanden). Wij wonen in Broek op Langedijk wat op steenworp afstand van het distributiecentrum in Heerhugowaard ligt. Ik volg fulltime de opleiding Juridische Dienstverlening en zit in mijn examen jaar. Na deze opleiding wil ik de bewind voering in en de opleiding Rechten deeltijd beginnen.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik wilde naast het moeder en student zijn ook iets voor mezelf doen. Iets waarbij ik lekker bezig kon zijn maar ook nog nuttig bezig kon zijn. Ik besloot vrijwilligers werk te gaan doen. Een kennis van mij posten regelmatig iets over Stichting Babyspullen op haar Facebook en dat trok mijn belangstelling. Toen heb ik besloten eens een kijkje te nemen in het distributiecentrum en sinds dien zet ik me in voor de stichting.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Als moeder weet je hoeveel spullen je nodig hebt als er een kleintje op komst is. Om te horen dat voor 1 op de 9 kindjes in Nederland die spullen niet klaar zouden staan vond ik een naar idee. Niet alleen voor de kindjes maar ook voor de ouders. Als een kindje geboren wordt moet je kunnen genieten van de liefde die zo een ukkie met zich mee brengt, je moet je dan niet dagelijks zorgen hoeven maken of je wel voldoende spullen in huis hebt voor je kindje. Ik vind het erg fijn dat ik een bijdrage kan leveren voor deze gezinnen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik werk als vrijwilliger in het distributiecentrum in Heerhugowaard. Standaard de dinsdag avond maar daar waar ik kan kom ik een paar uur extra. Hier help ik mee vanaf het sorteren van de ingebrachte goederen tot het maken van de startpakketten. Ook vind ik het erg leuk om mee te helpen tijdens inzamelingsacties.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het leuke aan het vrijwilligerswerk vind ik de dankbaarheid die je krijgt. Vaak ontvangen we leuke berichtjes van ouders die een pakket hebben ontvangen of van mensen die spullen doneren. Je voelt je gewaardeerd en het geeft je een extra drive. Ik merkte al snel dat ik niet alleen maar vrijwilligers werk deed om iets goed te doen, er ontstond een passie voor de Stichting. Dit maakt het vrijwilligerswerk nog leuker om te doen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Omdat ieder kind recht heeft op een goed start!

Met maar een paar uurtjes per week/maand als vrijwilliger of als donateur kun je een groot verschil maken voor de gezinnen die de hulp van de Stichting nodig hebben. Hoe groot of klein je bijdragen ook kan zijn het wordt gewaardeerd.

 

Wil je na het lezen van het interview met Darja net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top