skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Daniëlle Man geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Daniëlle, ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Momenteel ben ik werkzaam als Marketing Coördinator. Ik ben gek op reizen en nog gekker op lekker eten. In mijn vrije uren sport ik graag en besteed ik aandacht aan mijn eigen fotografiebedrijfje dat momenteel in de kinderschoenen staat (Mancraft Photography).

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Als ik mij niet vergis was dat via Rachel (beter bekend als de Huismuts) op social media of in één van haar vlogs waarin zij Stichting Babyspullen aanhaalde. Getriggerd door de mooie missie van de stichting en na wat informatie te hebben gelezen ben ik gaan kijken in hoeverre ik op afstand een steentje kon bijdragen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik speelde al een tijd met de gedachte om meer maatschappelijk betrokken te zijn in de vorm van vrijwilligerswerk, maar in combinatie met een fulltime baan was dat altijd een grote uitdaging. Op de website van Stichting Babyspullen vond ik een vacature van social media vrijwilliger voor een aantal uren per week die volledig vanuit huis vervuld kon worden. Dit was voor mij twee vliegen in één klap, aangezien ik ben afgestudeerd in Media & Communicatie. Na een toffe rondleiding en gezellige kennismaking in Heerhugowaard wist ik het zeker, dit ga ik doen!

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Op dit moment focus ik mij voornamelijk op de LinkedInpagina van Stichting Babyspullen. Een aantal keer per week plaats ik content, met als doel een zo groot mogelijke community te bouwen en het verhaal van de stichting aan zoveel mogelijk mensen online te vertellen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Los van het zinvolle werk dat door zoveel lieve mensen wordt uitgevoerd vind ik het zo mooi dat de stichting vrijwel meteen aanvoelde als een warme familie waar je je bij aansloot. Ondanks het feit dat we met inmiddels ruim 200 vrijwilligers zijn is er aandacht voor persoonlijk contact. Marjolijn is zo veel mogelijk betrokken en dat is best bijzonder! Bovendien kan ik doen wat ik leuk vind en tegelijkertijd bijdragen aan een goede start voor kindjes die onder de armoedegrens opgroeien.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Mij persoonlijk geeft het veel voldoening. Er is geen beter gevoel dan anderen (in)direct te kunnen helpen. Mocht je een aantal uren over hebben in de week dan zou ik het absoluut aanraden. Stichting Babyspullen kan altijd hulp gebruiken, op wat voor manier dan ook!

Wil je na het lezen van het interview met Daniëlle net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top