skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben we Ciska de Jager-van Merkenstein geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Ciska de Jager-van Merkenstein. Ik ben 45 jaar en werk drie dagen per week bij Karwei.Ik ben getrouwd met Pascal en trotse mama van dochter Sterre. Ik ben inzamelvrijwilliger bij Stichting Babyspullen sinds 2015.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Toen ik mama werd van onze dochter was ik mij er heel erg van bewust hoe goed onze kleine het heeft. Ze heeft een mooi kamertje met een warm bedje, een kast vol kleertjes en speeltjes. Ze wordt goed gevoed en verzorgd en komt niets tekort.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik bedacht me hoe het kon dat er zoveel kleintjes zijn die dat niet hebben en besloot toen er wat mee te gaan doen. Na wat zoeken op Google kwam ik al snel bij Stichting Babyspullen uit.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Op de opvang van mijn dochter heb ik een locatie geregeld voor een inzamelbak en in Alkmaar toentertijd een bak opgehaald. Uiteindelijk staan er nu twee in Grootebroek. Tevens ben ik sinds kort ook opslagpunt. Ik sorteer thuis alle babyspullen op soort en kwaliteit en deze sla ik in bananendozen op tot een kuub of zes. Dan kan transport het distributiecentrum weer verblijden met de spullen om in de babystartpakketten te stoppen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Ik vind het elke keer weer pakjesavond. Het geeft een warm gevoel om bij te dragen aan een goede start van zoveel kleintjes die het nodig hebben…het is ontspannend en verslavend…heerlijk!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Moeten is een groot woord, maar de kleintjes zijn de toekomst. Als we daar al niet goed voor zorgen? Ieder kind verdient een goede start, en iedereen kan wel iets betekenen. Haken, sorteren, administratief, transport, er zijn zoveel taken die moeten worden gedaan, dat er voor ieder wat wils is.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Ingrid Joosten in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Ciska net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top